Hodnocení lekce

Hadí workshop

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

18. února 2024 11:14

Hadí workshop sa mi páčil. Počas celej doby som sa nenudila a dozvedela som sa základy práce s python. Jedine čo by sa mi páčilo naviac by bol nejaký "ťahák" s funkciami a príkazmi aby som vedela v rýchlosti nájsť a pripomenúť si jednotlivé veci, ktoré sme preberali (tak ako sme mali k dispozícii klávesové skratky). Všetci kouči boli nápomocný a vedeli dobre vysvetliť kde nastal nejaký problém keď sme potrebovali poradiť. Určite by som tento workshop odporučila ďalej :).



18. února 2024 16:40

Ahoj, Hadí workshop bol presne podľa mojích očakávaní, síce nie je so mňa po jeho absolvovaní hotový programátor, ale to je v poriadku :D nie je to cieľ kurzu. Avšak základ a predstavu toho, čo vôbec Python je, koľko možností prináša ste mi na kurze určite predali :). Koučovia boli tiež super a vždy nápomocní. Mám len jednu vec, ktorá by podľa mňa mohla byť pre účastníkov do budúcna nápomocná a to tá, že by ste mohli pripraviť ťáhák na všetky tie funkcie/metódy/cykly, ktoré sme používali. Ja by som určite ocenila, mať to pokope na jednom papieri a nejak aj vidieť ako správne písať tieto veci pri programovaní (čo ukončujem :, kde dávam aký typ zátvoriek a tak ďalej). Na záver ďakujem, robíte to skvelo a už som sa registrovala na kurz naruby.



18. února 2024 20:03

Ahoj,kurz se mi moc líbil. Jsem nepopsaný list, ale celkem jsem se chytala. Přednášející Petr je velký sympaťák! Všichni jste moc fajn lidi a necítila jsem se na kurzu jak trotl, který nic neumí. Po obědě se mi zdálo tempo trochu rychlejší a trochu jsem nestíhala opisovat další příkazy a zároveň poslouchat a vnímat, co a hlavně proč přidáváme. Říkala jsem si, že bych si to ráda ještě jednou jen poslechla, aby mi neunikaly souvislosti. Ale jinak velká spokojenost, had fungoval. Díky moc za to, co děláte.



18. února 2024 20:04

Workshop celkove byl skvely. Bezvadna byla podpora koucu, system papirku je fakt super a libilo se mi ze koucove se i sami aktivne nabizeli, ikdyz mel clovek zeleny papirek, ptali se zda je vse ok. Zacatek byl rychly, ale chapu ze je to pro tento kurz takto, a zaroven k rychlosti bylo vsechno dobre vysvetlovano, prestala jsem stihat az posledni hodinu, kdy uz sem jen opisovala kod, ale jak rikala Anezka, to uz je vpohode. Libil se mi styl vyuky lektora. Po organuzacni strance vsechno taky super, v emailech prisly vsechny zasadni informace a mela jsem i pocit ze kdyz napisu zpatky, tak se mi nekdo ozve a nebude znechuceny, proste super styl komunikace, nic odmereno, ze by clovek mel pocit ze obtezuje. Jediny "zasek" byl kdyz vypadla wifi, ale to neni problem kurzu jako takoveho ani lidi a po nejake dobe se to vyresilo.
Pokud bych mela kurz nekomu doporucit, tak jej urcite vychvalim a reknu ze za ten cas stoji. Citila sem se i jako totalni zacatecnik dobre a podporovana.
Moc dekuji.



18. února 2024 21:48

Především chci poděkovat, měli jste to super zorganizované.
Já osobně jsem měla spíš problém stíhat přesně opisovat, než chápat, což je ale zřejmě můj specifický problém.
První půlka pro mě byla zvládnutelná, ikdyž dost v tempu. V druhé půlce už jsem dost věcí vypouštěla a prostě opisovala kód.
Celý workshop pro mě byl hodně náročný, do budoucna se programovaní určitě budu učit v menších časových úsecích.
Koučové byli super a vždy nápomocní :)



18. února 2024 21:52

Dobrý den,

moc bych chtěla v prvé řadě poděkovat za super přístup koučů. Měla jsem za začátku obavy, ale nakonec se ukázalo, že se můžu ptát na všechno. Všichni byli moc milí a bylo super, že koučů bylo tolik, takže se každý problém rychle vyřešil.

Ocenila bych větší vysvětlení, jak vlastně VS code funguje. Začátek workshopu byl pro mě hodně zmatený, ale nakonec jsem se do toho docela dostala, i když ke konci jsem už jen opisovala kod. Myslím si taky, že programování hada bylo docela hodně náročné. Líbil by se mi více praktičtější příklad např. zpracování dat a vykreslení grafu, něco s čím se v běžném životě můžeme setkat.

Každopádně děkuji za skvělou příležitost a cením si vaší práce, které za workshopem bylo muselo být hodně.

Mějte se hezky,

Lenka



19. února 2024 9:22

ahoj, kurz se mi velmi líbil. Jako pro amatéra v pythonu mi lekce přišla moc těžká a spoustě věcí jsem nerozumněla. Ke konci jsem vůbec nestíhala. Naštěstí byly po ruce pomocníci, kteří mi poradily a já se mohla vrátit zpět k práci.



19. února 2024 9:54

Workshop mě bavil, stíhala jsem akorát, všichni byli moc ochotní a celková atmosféra byla příjemná. Bála jsem se, abych nevypadala hloupě, že svůj počítač neumím ovládat jako profík, ale obavy byly zbytečné, koučové poradili se vším a byli milí. Moc se mi líbilo používání barevných lístečků, protože jsem nemusela volat o pomoc a hned po vylepení růžového lístečku přiběhl kouč. Za jeden den to bylo opravdu hodně informací naráz, takže nešlo si všechno zapamatovat, ale jako ochutnávka toho, co nás čeká na semestrálním kurzu, to bylo super, na kurz se určitě přihlásím. Návrhy na vylepšení nemám, jenom chci poděkovat za to, co děláte. Bylo to fajn a díky workshopu už mám představu, jak vypadá programování a že to může být celkem zábava.



19. února 2024 10:48

Ahoj,
předně si moc vážím toho, že takhle dobrovolničíte. Klobouk dolů a velké díky, a cokoliv napíšu není kritika, pouze můj pohled a moje zamyšlení, o kterém si nejsem sama jista. Důležitý je Váš cíl, možná jsem ho nepochopila.

Co bylo fajn: lektor, organizátoři, mentoři, prostory, myšlenka.

Jsem programováním nepolíbená: takže od oběda se ze mě stala pouze přepisovatelka. :( Neměla jsem čas se nad tím zamýšlet, pouze jsem se snažila stihat přepisovat. Pokud nebylo cílem naučit, ale jen ukázat, tak to bylo na mě příliš dlouhé, protože jsem většinu času nechápala.

Co mě napadlo, jestli by nebylo lepší dát účastníkům návrhy, buď piš s lektorem nebo se jen dívej, přemýšlej a na konci lekce, si odneseš všechny soubory, které lektor vytvoří.

Měla jsem vedle sebe kolegyni, co už programovala v jiném jazyce, takže předpokládám, že pro ni to tak náročné nebylo, protože zná základy programování, tipuji, že spíše koukala na tu syntaxi.

Co bylo fajn, vidět jak lektor-programátor přemýšlí, aby hru napsal, jednotlivé kroky, sice si to nepamatuji, ale možná to půjde vydedukovat z materiálů.

Zcela dobrovolně se přiznám, že nejsem velký myslitel a na všechno potřebuji více času, takže proto to takhle vnímám.

Ještě jednou velké DÍKY, že jsem mohla být s Vámi a mohla to vidět. Držím Vám pěsti.



19. února 2024 10:54

Ahoj, kurz jsem si moc užila. Ke konci už mi teda šla hlava kolem, ale člověk se musí oprostit od toho, že musí rozumnět hned všemu:)
Organizačně mi to přišlo v pohodě, stíhala jsem. Když ne, tak jsem vylepila červený papírek a všechno se hned vyřešilo. Určitě jsem všemu nerozumněla, ale to asi ani není reálné a Vaším cílem - to samotné kódování toho hada je prostě složité a pokud je člověk tímto nepolíbený, tak nemá šanci to hned uchopit. Klobouk dolů před holkama, co se chytaly:)
Lekce pro mě byla akorát, ke konci už teda těžká, protože udržet 100% pozornost 10hod v kuse je pro mě dost těžký, obzvlášť teď:) ale snažila jsem se, co to šlo a vůbec mě to neodradilo, spíš mě to ještě víc motivovalo a další den jsem hned otevřela PC a trošku si s tím hadem hrála.)
Koučové byli super, strašne ochotní, milí, chápající.
Petr byl skvělej, člověk na svým místě, moc se mi jeho forma vyučování líbila.
Organizace Anežky a ostatních taky bomba, věděla jsem kde, co, jak, cítila jsem se fakt skvěle, i když mi tento workshop okolí vzhledem k mýmu pomalurodícímu stavu rozmlouvalo:)
Co vylepšit? No, dala bych si třeba guláš :)))) Ne, vážně, nenapadá mě, jak by se organizace ani školení dalo víc vytunit, i když se opravdu zamýšlím.. místo bylo taky super, zázemí taky, parkování, tahák na klávesnici se taky dost hodí. Jo, možná mě trošku mrzelo, že jsem si doma neudělala tu část "Příprava". Den před workshopem jsem hleděla do PC a přemýšlela, jestli si to mám projít nebo jen nainstalovat Python. Nakonec jsem si řekla, že píšete jen o té instalaci Pythonu, ale pak na kurzu jsem pochopila, že jsme měli mít tu přípravu udělanou doma, což z Vašeho mailu nebylo jasný (teda alespoň mně:)). Tak možná doladit ještě ty požadavky, na co mají lidi mrknout před kurzem.. Ale není to nic hroznýho. Já jsem trošku šprtka, když jde o něco, na co se těším, co mě baví:)
Nějak jsem se rozepsala, tak případně sorry za spam:)
Moc jsem si to užila, buďte pořád tak boží!! Doufám, že se uvidíme na podzimních začátečnících.



19. února 2024 11:52

Chvílemi jsem nestíhala a bylo na mne nových informací už přespříliš, ale rozumím, že to bylo nutné k celkovému výsledku, který si myslím vytvořil pozitivní obrázek o tom, co můžeme v pythonu tvořit. Minimálně mě to docela nadchlo, slečnu co seděla vedle mě třeba tolik ne; obě jsme si tedy zvládly vytvořit předběžnou představu o tom, co od programování můžeme očekávat a jestli to je pro nás.

Tak první třetinu kurzu jsem rozuměla všemu, ale hra samotná už byla pro mě zamotanější. Lekce byla asi těžší, ale pro účel akorát (viz výše). Pomohlo, že bylo dost přestávek a mohla jsem se tak na chvilku protáhnout a rozkoukat.
Koučové byli všímaví a nápomocní, především Otakar, který problematiku zvládal asi nejlépe vysvětlit.

Jestli bych měla něco vytknout, tak pouze následující drobný detail:
Přímo při vysvětlování jednotlivých příkazů/funkcí bych uváděla více reálných příkladů, kde se dá daný příkaz/funkce použít. Třeba u vysvětlování pomocí karet jsem se cítila zmatená.

Celkově děkuji za fajn kurz a rozšíření obzorů, snad se dostanu i na další. :-)



19. února 2024 15:09

Ze začátku jsem stíhala, pak jsem se ale postupně dostávala do skluzu. V momentě, kdy kouč radil někomu v blízkém okolí, hrozně mě to rušilo - nemohla jsem poslouchat Petra.

Celodenní kurz byl hodně náročný, hlava už mi to pak nepobírala a nakonec jsem se dostala do slepého opisování. Rozhodně jsem ale ráda, že jsem kurz absolvovala.

Všichni byli fakt milý a přátelští - to se mi moc líbilo.

Ze začátku jsem se ale celkem nudila, respektive moc mě to nebavilo. Nedokázala jsem si představit, k čemu co budu potřebovat (ten začátek byl pro mě fakt nezáživnej - nedokázala jsem pochopit, proč bych se měla učit počítat písmenka a slova apod.). Možná by bylo fajn popřemýšlet nad strukturou - nejprve třeba říct, že k hadovi bude potřeba tototo, a proto se to teď postupně všechno naučíme.

Každopádně moc děkuji, že jsem na kurzu mohla být! =)



21. února 2024 14:11

Sobotní Hadí workshop byl skvělý! Jsem takový věčný pythoní začátečník, takže prokousat se přes ty "trochu víc než začátky" a začít něco smysluplného kódovat mi vždycky dělalo problém. Petr byl ale výborný průvodce, byl trpělivý, vysvětloval všechno v kontextu, což moc pomáhalo. Kouči byli k dispozici téměř okamžitě, a celková organizace byla taky v pořádku (ten malý problém se začátkem workshopu s klidem přehlížím ;) ).
Výtku nemám žádnou. Takže díky moc, byl to skvěle strávený sobotní den.



21. února 2024 21:21

Milý týme PyLadies,

to co jsem v sobotu měla možnost zažít, bylo něco neuvěřitelného. Vůbec jsem nečekala tak uvolněnou a pohodovou atmosféru. Od začátku jsem cítila, že jsem v dobrých rukách. Profesionálové, kteří workshop dělají proto, že chtějí a vidí v tom smysl, což se samozřejmě projeví. Takto bych popsala svůj celkový dojem a naladění, které jsem si v sobě nesla až do konce kurzu, až domů :D

A nyní konkrétněji k jednotlivým postřehům:

Hned v úvodu jsem měla nedostatky v přípravě, nevím jestli jsem špatně četla instrukce nebo opravdu to v nich nebylo, já jsem měla za to, že máme mít připravený jen Python. Pak se ukázalo, že jsme měli mít z domova nainstalován také editor. Nakonec se navíc zjistilo, že i když bylo v návodu napsáno min. verze Python 3.6 bylo potřeba verze vyšší, aby byla kompatibilní s tím 'zobrazovačem' hada :)

Ocenila bych, kdyby lektor svou rychlost na počátku trochu snížil, pro mě, jakožto osobu která hledá na klávesnici některé znaky vůbec poprvé, bylo i na počátku tempo takové, že jsem v podstatě stíhala jenom opisovat aniž bych si uvědomovala, co píšu. V dalších fázích to samozřejmě uplně beru a chápu, ale kdyby na začátku to bylo opravdu slowdowntemp a s postupem by se gradovalo nejen v náročnosti, ale i rychlosti.

Oceňuji skvěle zpracované materiály a podklady, do kterých jsem během lekce nejednou nakoukla a i ve svižnosti, se kterou workshop sypal, jsem se dokázala ihned zorientovat.

Podpora koučů dokonalá, tam opravdu není co vytknout, vždy někdo přišel a ochotně poradit, úžasný pocit bezpečí, že v tom neplavu sama.

Pokud bych měla hodnotit náročnost lekce... Jakožto začátečník s reálnou úrovní Nula, poprvé jsem pracovala s příkazovým řádkem a psala obrácené lomítko, jsem samozřejmě čekala, že budu lapat po dechu... a tak se i stalo, ale nešlo mi o to, se vlastně něco naučit... Chtěla jsem jenom přivonět k tomuto virtuálnímu řemeslu a to se bezpodmínečně splnilo i s kýženým wau efektem v podobě hada požírajícího jablka.

Možná bych zařadila nějaký krátký modul se samostatnou prací. Například něco si vysvětlíme, ukážeme si na příkladu, zkusíme společně a pak na jiném příkladu si mít možnost vyzkoušet při samostatné práci. Pro mě je důležité mít chvilku klidu, promyslet si, co vlastně dělám, tím si to uvědomím a více si to tak nějak zvnitřním a aspoň u něčeho bych měla pocit, že jsem to viděla intenzivněji než jen jak z rychlíku. Nejlépe hned na začátku, kdy mozek ještě není přehlcen a kdy není náročnost postupů tak vysoká.

A jestli jsem všemu rozuměla :D nooo, tak česky Petr mluvil, bych řekla... :D smysl to dávalo, ale bylo to rychlé, pak už jsem nestíhala si uvědomovat a dávat do souvislostí. Holt, žena na rodičovské dovolené funguje trochu na jiném principu :D

Ani slůvko kritiky, ani kdybych chtěla něco vyhnidopišit.. Nic, domů jsem přišla v takovém schizofrenním rozpoložení.. vyřízená, ale zároveň neskutečně nabitá .. a to díky Petrovu nasazení, všeobecnému pozitivnímu nastavení týmu.

Petrovi dlužím omluvu za přerušení v průběhu výkladu, ruka a pusa byla rychlejší než růžový papírek...

Konečně tedy jedno veliké DĚKUJI.

Taťána



29. února 2024 22:50

Pozdní příchod mnou zcela zaviněný mi začátek trochu zkomplikoval, ale díky pomoci koučů se vše podařilo rychle dohnat a pak už to šlo dobře. Stíhala jsem, rozuměla jsem dle svých možností a přišlo mi to logické. Oceňuji systém papírků, více jsem měla asi používat modrý, protože vedle sedící kouč se na mně vrhal každou chvíli s pomocí :) i když jsem třeba chtěla chybu ještě hledat chvíli sama. Přednášející super, je vidět jeho nadšení. Po racionálním zhodnocení svých momentálních časových možností se do "kurzu naruby" nehlásím, ale odkaz jsem přeposlala kamarádce, která ve zralém věku uvažuje o změně zaměstnání a programování by ji zajímalo (už se přihlásila a doufá, že se bude moct zúčastnit). Díky za to, co pro nás ženy děláte a přeji hodně energie a spokojených účastnic kurzů.