Hodnocení lekce

Lekce 0 – Úvod & Instalace

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

14. března 2024 7:14

Perfektní vykopávací hodina. Utvrdil mě můj záměr, že jsem na správném místě a Linux mi umožní přistoupit do oblasti cybersecurity IoT průmyslových zařízení, které Eliška přednášela v prezentaci. Děkuji za ujištění se v mých vizích a cílech, které mi má seminář dát.

Těším se na další hodiny a až si to začnu spojovat a aplikovat do praxe pro pentesting nebo etický hacking.

Už nějakou dobu přemýšlím, že je strašná škoda, že PyLadies na konci každého kurzu nedávají certifikát z absolvování kurzu/workshopu, který bychom potom mohly sdílet elektronicky třeba na svém LinkedIn profilu. To by mě motivovalo ještě o malinko více zamakat a zasloužit si ho, ikdyž i tak ta motivace makat je velká.



14. března 2024 7:54

Přesto, že se mi fedora nepodařila rozchodit (kvůli staršímu ntb) to byla super hodina. Budem hledat cesty, aby to šlo. S Tomášem jsme navrhovali ubuntu, tak to zkusíme :)



14. března 2024 8:03

Vše ok, jen organizace a představení na začátku byla trochu rozpačitá.



14. března 2024 8:03

Líbilo se mi, jak okolo nás stále obcházeli lektoři a byli ochotni pomáhat. Líbil se mi přátelský a komunitní přístup. Líbí se mi také to, že se potom chodí na pivo a lidé z kurzu se mohou navzájem i s lektory seznámit mimo učebnu, jen mě mrzí, že se jde takto pozdě (chodím do práce brzy a nemohu se tudíž už moc zdržet po kurzu), takže bych byla ráda i za nějakou společnou akci mimo kurz :)
Stíhala jsem a víceméně všemu rozuměla, kromě problému s instalací Fedory na VirtualBox, kdy mi pokaždé freeznul celý VirtualBox a nakonec jsem musela použít VMware :D Lektoři se s tím také nesetkali.
Líbila se mi neformální atmosféra a krátká přednáška slečny Elišky, umí zaujmout a pěkně prezentovat, škoda jen, že nebylo více teorie :)



14. března 2024 12:08

Vše v přátelském neformálním duchu, koučové vždy pomohli, pomalejší tempo vzhledem k různým problémům s instalací pochopitelné.



14. března 2024 12:48

Ahoj,

Vzhledem k tomu, ze zatim probehla jen jedna, prvni lekce a instalovalo se, tak asi neni moc na co davat zpetnou vazbu. Ale za me musim rict, ze se mi cely ten koncept moc libi a jsem moc rad, ze jste me prijali. Musim hodne ocenit lektory a kouce, ze toto delaji v dnesni dobe ve svem volnem case, to je opravdu az neuveritelne. Moc si toho vazim a dekuju.

Protoze jsem byl trosku premotivovany, tak jsem si vse nainstaloval den dopredu, takze ja vse stihal :D. Takze k prvni lekci asi nemam co rict.

Jedina vec co se mi obcas trosku nelibila, ale to neni chyba lektoru a koucu, ze kdyz Eliska neco rikala, zbytek lidi si povidal mezi sebou a rusil.
I kdyz to ma takovou hodne punkovou formu, a to se mi take libi, tak asi by nevadilo, kdyby si lektor trochu dupnul aby mel taky na to prednaseni svuj klid. Samozrejme chapu, vcera se jen instalovalo, nikdo moc nepotreboval davat pozor.
Verim, ze jak se zacne neco probirat, tak lidi zpozorni. :)

Na discordu se mluvilo o nejakem certifikatu, ten by byl super, minimalne aspon nejake takove neofiko potvrzeni, ze jsme se i neco naucili :)

Nevim, jestli to v kurzu padne nebo ne. Ale kdyz ja jsem delal kurz na zaklady Pythonu, ktery jsem teda nedelal s PyLadies, tak mi u nich chybelo nejake nasmerovani co dal po kurzu. Jak se ucit dal, co se ucit dal, kterym smerem se da vydat se znalostma z kurzu, atd.
Takze pokud by treba v kurzu potom padlo neco podobneho, co vlastne muzeme delat dal po kuzru Linuxu, co se dal ucit, a podobne, tak by to bylo za me super.

Co ja ocenim hodne, ale to jsem koukal, ze tak i bude je hromada domacich ukolu. Uceni je o procvicovani a opakovani, takze cim vice ukolu, tim za me lepe :)

Dal me asi nic nenapada, tesim se na dalsi kurzy. Jeste jednou moc dekuju.

Vasek



17. března 2024 18:56

Sraz byl super, nemám co vytknout. Celá lekce se nesla v přátelském duchu, že jsem se nebála se na cokoliv zeptat a tak jsem vše zvládla sama. Já vím, že to byla jen první lekce, instalace...ale ten pocit, že jsem si to tam doklikala sama(s pomocí samozřejmě :-)) je moc fajn. Těším se na další sraz. A výklad Elišky (snad si to pamatuju dobře?) byl srozumitelný, tak ať si věří :-)



17. března 2024 22:16

Kurz byl super, jako už je u PyLadies standard :-)

Docela mě překvapilo, jak byla instalace náročná a sotva jsem ji i přez vydatnou pomoc koučů stihla. Ale podařilo se - moc děkuji všem za pomoc!

Bohužel jsem díky seknutí se na instalaci úplně nestihla kompletně vnímat výklad v druhé části hodiny a nenastavila si a nevyzkoušela si co se probíralo. Doma jsem si prolítla materiály k "Úvod do prostředí GNOME", tam bylo vše super popsáno, terminál i text. editor mám v oblíbených, tak snad je to vše, co je potřeba.

Moc se těším na další lekci a jsem zvědavá, jak mi to půjde.



19. března 2024 18:27

všechno naprosto perfektní, děkuji!!



19. března 2024 19:55

Ahoj, první lekce byla taková na pohodu, seznamovací, instalovací a celkově fajn. :) Lektoři i koučové byli ochotní a vše bylo srozumitelné! Díky :))