Hodnocení lekce

Lekce 3 – Procesy & deskriptory souborů

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

3. dubna 2024 21:32

Ahoj, dnes za me super lekce. Moc se mi libi jak to Eliska zvlada vysvetlovat. Zacina to byt teda trochu narocnejsi, ale to je jasne, ze clovek, jako ja, ktery to vidi poprve bude malinko zmatenej. Eliska to ale vysvetluje tak dobre, ze to jde chapat.

Na tempu to rozhodne nabira, ale jak jsem psal minule. Podle me je lepsi to vsechno videt a pak si to projit sam doma a nebo idealne predtim :) Nebojte, priste to znovu psat nebudu, je mi jasne, ze to tak ted bude vzdy :D

Tesim se az si to cele projdu znovu a zopakuju. Skvele se zvladlo neprekrikovani Elisky s koucema. Dnes se dalo vazne soustredit. Za me idealni lekce.

Koucove super, materialy jsou super. Eliska skvela! Vsechno proste super :) Nemam co bych k tomu rekl vic.

Moc dekuji a tesim se na dalsi lekci!



3. dubna 2024 21:36

Jeste jen pridam k tomu svemu prvnimu hodnoceni co jsem zapomnel zminit, ze Martinovo technicke okenko je taky skvela pauza. Clovek si lehce odpocine a jeste se treba i neco dozvi noveho. To je genialni. :D



3. dubna 2024 22:01

Ahoj,
co se týče dneška, jsem moc ráda, že už na přednášce bylo méně hluku a ostatní opravdu mnohem víc poslouchali. Líbí se mi to, že začínáme probírat složitější a pokročilejší témata, ovšem začínám být trochu ztracená :D Potřebovala bych asi jednodušším způsobem prvně vysvětlit, co vlastně jdeme dělat, co je třeba deskriptor a jak to přesně využijeme v praxi, protože jsem částečně chápala co děláme a v jisté abstraktní míře taky to, jak to funguje, ale kdybych měla komukoliv jinému popsat, co jsem dnes dělala, nebo to jednoduše vysvětlit, tak bych absolutně netušila :D Během dvou hodin Eliška vysvětlila co nejvíc a co nejlépe, jak to šlo, kdyby bylo času více, určitě bychom se dokázali dostat více do hloubky, ale aspoň máme co dělat ve volném čase :)
Mrzí mě to, že nemáme nějaký jednoduchý způsob feedbacku na úkoly, jsem si naprosto jistá, že jsem udělala nějaké chyby, jen nevím kde, a taky by určitě některé úkoly šly zjednodušit, a nejsem si jistá, zda to ostatní mají dobře a nechci se tedy řídit jinými úkoly. Byla bych velmi vděčná, kdyby se dalo nějakým způsobem kontrolovat úkoly všech, kteří o to budou mít zájem. Uvědomuji si zároveň, že je to časově náročné.
Když jsem potřebovala pomoc, vždy se naskytl někdo, kdo mi poradil a vysvětlil, za co moc děkuju, lepicí papírky jsou skvělá věc :D
Hodilo by se mi více vědět, na co konkrétně v praxi jsou dobré jednotlivé věci a jak je lze využít, takže bych uvítala praktické příklady použití. Často se také zasekávám na tom, že mi nefunguje spousta věcí, na které jsem zvyklá a ztrácím tak čas - v Linuxu mi nefungovala zkratka Alt + 35 pro hashtag (pravděpodobně nefungují žádné alt-numerické zkratky) nebo mi například vůbec nefunguje zkratka pro otevření terminálu Ctrl + Alt + T, ani instruktor si nevěděl rady. Tohle je zrovna dost užitečné pro urychlení práce, tak by se možná hodila i nějaká lekce zkratek konkrétně pro Linux/Fedoru.



4. dubna 2024 7:13

Vše ok, pochopil jsem až na konci a k čemu to je si řekneme příští hodinu.



5. dubna 2024 20:25

Víc výkladu a trochu rychlejší tempo druhé části mi vůbec nevadily, stíhala jsem v pohodě a i vysvětlovat je třeba :) I když Python neumím a sotva vím, co je print, kód jsem zvládala opisovat. Se zobrazením čísel řádků v textovém editoru to bylo ještě lepší. Už se těším na další lekci, jen tak dál.
Pomoc koučů ostatním účastnicím je asi lepší šeptem, ať se vzájemně nerušíme.



7. dubna 2024 6:56

Všechno šlo v pohodě. Líbilo se mi, že se používají zelené/červené lístečky a Eliška k tomu aktivně vybízí, protože se lidé alespoň trochu zapojí. Klidně i častěji, že třeba stíháme.
Protože když neopovídáme, tak spíš nestíháme :D a stydíme se to říct.

Když to někomu dlouho nejde, nechala bych mu/jí k dispozici kouče a pokračovala bych dál, aby se zbytečně nečekalo a pak se vše stihlo. Pěkná lekce :)



8. dubna 2024 10:31

Lekce super, stíhala jsem si vše zkusit, rozuměla jsem všemu a fakt mě to baví. Eliška vysvětluje skvěle, jasně že napoprvé se to nedostane pod kůži, ale doma si to projdu a všechno to do sebe zapadne. Ideální by bylo, abych si to stihla projít před lekcí, ale to je můj prostor pro zlepšení. :-)
Díky za všechno, co děláte. Těším se zase na středu.