Hodnocení lekce

Lekce 5 – Opakování

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

25. října 2023 16:04

ahojky :)
prve dve setkani ( na 4 a 5 setkani som nebola ze som bola zdr.v laznich ) sa mi moc libili naucila som sa ako tak prve kroky pythonu ale chce to este poriadne zapracovat.
Ako feedback: moc dobry, som spokojna s Vasim aj individualnym pristupom a ochotou nam vse postupne vysvetlovat.
za mna vse dobre :)



25. října 2023 23:31

ztráta času to nebyla, opakovací byla fajn, ano, za mě by nebylo na škodu kurz proložit ještě, minimálně, jednou opakovačkou



27. října 2023 15:14

Tomáš předvedl úplně boží seminář, strašně mi to pomohlo vidět jeho přístup, jak si z toho "nedělá hlavu", NAHLAS přečte větu z úkolu, kterou si hned překládá velmi intuitivně do Pythonu pomocí známé teorie, začínám to dělat stejně a moc mi to pomohlo zefektivnit práci. Horší je uvědomění, že v praxi takto formulované úlohy rozhodně nebudou!! Proto se učím a vnímám naformulované zadání úkolu, abych si to v praxi mohla podobně tlumočit od zadavatelů úloh.

Konečně po cca 1.5 letech docela usilovné práce(troufám si říct každodenní) mám pocit, že já ovládám Python a ne Python mě. A jsem na sebe hrdá. Děkuji celé vaší skupince. O to víc mne to motivuje dodržet svůj vlastní závazek, že budu plnit všechny úkoly, včetně bonusových. A každý úkol v odevzdávátku dořeším do správnosti. Ikdyž to někdy bolí, když už je to několikátá komentovaná verze koučem, nevzdám se.

Vylepšit mě napadlo, že by se mohlo ještě to odevzdávátko. Jestly by tam nemohly být pod úlohou jupyter notebooky, kde by se rovnou spouštěl Python a nemusela jsem překlikávat do Pycharmu. Výhoda jupyter ntb je i kvůli našeptávátkám a podrtrhávání chyb.



28. října 2023 12:59

Opakovací lekce byla fajn a určitě bych brala v dalším průběhu ještě jednu. Bylo super slyšet, jak u toho Tom přemýšlí a ze zadání rovnou vyvozuje, co s tím. To bych já osobně potřebovala asi častěji, jsem úplný začátečník a někdy mi věci docvakávají pomalu a nejvíc mi dělá potíže poznat, co z toho, co umíme, by se dalo zrovna použít.
Začátek byl na mě teda dost rychlý, měla jsme v té první společné úloze pojmenované proměnné jinak a vznikl z toho zmatek, než jsem se zorientovala, byli jsme o pár kroků dál a kontinuita té úvahy byla fuč. Každopádně pro mě byly užitečné komentáře typu "když píšu while, píšu rovnou break" apod., spousta vlastně asi jasných praktických věcí mi doteď vůbec nedošla. To je možná nevýhoda individuálního přístupu koučů, že každý z nás má jiné rady a tipy, ale nahlas pro všechny vlastně nezazněly. To je trochu škoda. Jinak má samozřejmě individuální přístup hafo výhod!

Pořád mě to baví, i když je teda čím dál těžší věřit, že to zvládnu dotáhnout. Ale budu na tom makat!



28. října 2023 14:57


  • jestli



28. října 2023 16:31

Opakovací hodina na ruby byla super. Bylo fajn vidět, jak Tom nad úkoly postupně přemýšlel a překládal je do Pythonu. Jen to na mě bylo trochu rychlejší, takže jsem se občas nestíhala tak dobře orientovat. Ale lekce byla určitě velmi užitečná, dala mi dost a nebránila bych se další.

Čím jsou lekce těžší, tím hůř se mi daří vymýšlet, co z naučených věcí bych mohla v úkolech použít a občas je to trochu frustrující. Ale nevzdávám to a poctivě se snažím úkoly přepracovávat znovu a znovu.

Koučové jsou stále stejně super a když je potřeba, tak pomůžou.



29. října 2023 11:54

Rozuměla jsem všemu, co se na hodině vysvětlovalo, ale sama bych na postup asi nepřišla
- např. u šibenice. Začíná to být docela těžké. Opakovací hodina naruby byla super, je fajn, že se během ní vysvětlí složitější úkoly. Klidně bych ji zopakovala.



29. října 2023 18:24

Opakovací hodina byla super. Je super nahlídnout, jak by se mělo při vytváření programu postupovat. Za mě by mohla být opakovací lekce po každé lekci ;-)
Na lekcích mi (samozřejmě, kromě záchrany koučů, když se seknu při tvoření programu) nejvíc pomáhá procházení, co jsou nejčasnější chyby, čeho se vyvarovat a co je naopak dobrý si osvoji.
Jo a kahoot považuju za super opáčko - trochu se mi stýskalo...



1. listopadu 2023 12:08

Opakovací lekce je super nápad.

Na začátku upozornění na časté chyby je super. Kahoot fajn. Počítačové tipy super.

Probrání některých příkladů bylo určitě ku prospěchu. Ocenila bych ho v menší míře při každé lekci. Obzvláště teď, když je vše už komplikovanější, možná probrat i nějakou teorii společně by nebylo od věci.

Ocenila bych i jeden volný týden - pauzu, aby člověk stihl dodělat resty a trochu si i odpočinul, už mi z toho začíná jít hlava kolem. :D