Hodnocení lekce

Lekce 11 – Sekvence a soubory

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

7. prosince 2023 17:34

R



10. prosince 2023 10:01

Není zpětná vazba, ale velká žádost, na kterou vždycky zapomenu se zeptat. Můžeme si, prosím, vysvětlit "List comprehension"? Nevšimla jsem si toho doposud v materiálech, ale velmi často to vidívám v hotových kódech. To stejné bude "dictionary comprehension", což je teda ještě divočejší než pro listy. Díky!

Jinak všechno perfektní, lekce bývají strašně užitečné. Akorát mám problémy, že nestíhám plnit všechny úkoly. Ale to se se mnou veze asi už od 4.lekce. Netuším, jestli to vůbec některá holka stíhá, chtělo by to udělat anketu, protože pak je to hodně frustrující, i pro ostatní ročníky.



13. prosince 2023 11:12

Kahoot na efektivní práci s počítačem byl příjemná změna a je super, že díky tomu máme k dispozici i tahák na toto téma. Jen mi některé možnosti připadaly zbytečně detailní a až překombinované, méně by možná bylo více. Ale celkově jsem ráda, že pro nás Martin kvíz připravil, díky!

Lekce byla fajn, pracovala jsem na úlohách z této a minulé lekce, využila jsem pomoc kouče, bylo to efektivní, viděla jsem výsledky.

Jinak abych reagovala na zpětnou vazbu přede mnou: úlohy nestíhám. Přestala jsem stíhat někdy u while a od té doby se to se mnou vleče a popravdě jsem čím dál míň motivovaná se do úloh pouštět, když vidím, jaký mám skluz a že pro mě není technicky možné ho zdolat, protože mi každá úloha trvá a tolik času, kolik mi zbývá úloh, dřív než po Vánocích nebude. Je pro mě pak i únavné se vracet zpět k týdny starým úlohám, protože sice fungují, ale... a trávit nad nimi čas, který mi pak žalostně chybí u úloh nových. Nevím, možná je to prostě signál, že na to nemám, a proto mi všechno tak trvá, protože to tam nevidím, ale hledám, zkouším, upravuju, přemýšlím a tak pořád dokola.
Osobně by mi možná víc sedl pomalejší postup (třeba stejný objem látky a úloh natažený na dva semestry) nebo nějaký systém, který mě donutí dělat něco po troškách, ale častěji (vím, že to tak můžu dělat i tak, ale poslední týdny se mi to prostě nedaří) - třeba kdyby se na způsob adventního kalendáře otevřela každý den jedna úloha :-D

Obecně při přípravě doma upadám do deprese a sraz mě pokaždé zase trochu nakopne :-)