Hodnocení lekce

Lekce 6 – Vlastní funkce

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

6. listopadu 2023 9:22

Lekce byla super, jako vždy :-)
Vyhovovalo mě, že jsme v první části lekce měli Kahoot a zase jsme si prošli něco z teorie - jak efektivní práci s počítečem (i jen to připomenutí základů bylo super - alt + tab si musím pořád připomínat a nechmatat pořád po myši ;-) ). Opravdu hodně mi pomáháhá sekce "časté chyby".



6. listopadu 2023 19:42

Tak já bych to viděla na jeden příklad, nějaký obsahující ideálně vše, ukázat a projít na plátně. Sice je faktem, že když to dělá někdo jiný, vždy je to jasné, dokud člověk nepřejde k vlastní práci, ale i tak, myslím, že to taky pomáhá, vzít to takhle společně...



7. listopadu 2023 20:37

Sraz byl super, trochu jsem nestíhala, ale to je tím, že už je to vše složitější a tento týden jsem nestíhala domácí přípravu. Jinak vlastní funkce jsou srozumitelné. Vyhovovalo by mi kdybychom hodinu rozdělili tak, jak jsme se naposledy bavili. Že kdo má s nějakou úlohou problém, tak by jeden kouč si vzal skupinku lidí, kdo jsou zaseklí na stejném úkolu a programovali jsme to společně (hodně mi pomáhá poslouchat člověka, jak nad tím přemýšlí). A postupně by se ty skupinky točili podle toho, kdo potřebuje s kterým úkolem píchnout.



7. listopadu 2023 23:26

Sraz byl v pohodě, jsem tu s váma ráda :-) Kahoot, efektivní práce s počítačem jako vždy fajn. Líbí se mi i probrání častých chyb, ale tentokrát jsem se trochu míň chytala, jak šlo o věci typu isupper, na které jsem sama zatím nenarazila. Úvodní čast byla tentokrát dlouhá, dělalo mi pak problém se přenastavit na samostatnou práci a moc jsem toho nestihla, ale rozhodně to nevnímám jako problém ze strany kouče.

Můj problém je spíš v mé vlastní organizaci. Jednou jsem nestihla přípravu a už se to se mnou veze, mám dost restů z minulých dvou srazů. Zatím si sice zvládám procházet nová témata, ale nemám pořádně dotažená ta starší, chybí mi tam hlavně složitější úkoly.
Mám docela problém s while, if, for, když se to kombinuje, přistihla jsem se,že to zkouším různě přehazovat, odsazovat, cpát tam breaky metodou pokus omyl, aniž bych věděla, proč to nakonec funguje. Neumím o tom konstruktivně přemýšlet :-( Určitě bych uvítala další opakovací lekci nebo společnou práci s koučem. Týdenní pauza na dohnání restů, jak kdosi navrhoval, mi taky zní dobře.
Případně existuje třeba nějaký zásobník fakt jednoduchých drilových úloh, na kterých by si člověk mohl líp zafixovat některé zákonitosti, než přejde ke složitějším úlohám? Něco jako když se procvičuje násobilka, prostě sloupečky příkladů znovu a znovu?

Jo a využila jsem teď při úkolech Python Tutora a vizualizace procesu mi pomohla odhalit, kde dělám chybu, to mi udělalo radost, díky za super tip!



8. listopadu 2023 6:55

Čím jsme dál, tím méně stíhám. Zatím se ale snad držím v rozumných mezích a stále se snažím dohánět.
Při procházení materiálů se mi zdá, že rozumím všemu, ale aplikovat to potom na úkoly je často oříšek.
Když potřebuju, koučové vždy pomůžou.