Hodnocení lekce

Lekce 5 – Vlastní funkce

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

11. října 2022 21:42

Dnešní hodinu se mi mozek točil na plné obrátky.
Jsem ráda, že máme kromě "teorie" i čas na sem tam nějaké cvičení, mnohem lépe si pak věci pamatuju, pokud si na ně musím sama přijít, ale zároveň doma člověk nemá ten luxus mít vedle sebe kouče, co by ho dovedl ke správnému řešení :D

Co se týká projektů k minulé lekci (řetězce), tak bych chtěla ocenit, jak hezky na sebe navazovaly. Hodně mi pomohlo, že vyřešením jednoho si člověk "odemkl" jakousi nápovědu k tomu dalšímu, což mi nakonec moc pomohlo nejen s řešení, ale i s pochopením jak věci fungují.

No a k návrhu na další hodinu: osobně bych ocenila nějaké malé opáčko - ani to nemusí být celá hodina, třeba i ta půlka bude stačit.
To proto, že v ostatních hodinách děláme cvičení, které se (pochopitelně) věnují tomu, co zrovna probíráme, takže člověk tak nějak ví, co se po něm chce a jakou funkci použít atd. Ráda bych vyzkoušela nějaký úkol (podobně jako třeba dneska), u kterého budeme muset použít "všechno" - bez toho, abych věděla, že když probíráme for cykly, asi řešením bude for cyklus :D

Jinak díky moc, hodiny mě pořád baví, jsem ráda, že jsem do toho nakonec šla!



12. října 2022 15:44

Ahoj, za mě všechno ok, stíhal jsem, koučové pomáhali, díky.



15. října 2022 11:46

Ahoj, jsem zatím s kurzem velmi spokojená. Začíná toho být hodně, takže opakovací lekce bude určitě přínosná. Z příkladů, na které se zaměřit bych vybrala 16 a 17 z řetězců + úkoly z poslední lekce funkcí (ty pro mě byly těžké, nezvládla jsem většinu).
Díky



15. října 2022 21:33

Ahoj, hodina byla skvělá, vše jsem stíhala. Je ale cítit, že látka je těžší a těžší. Koučové jsou skvělí a i na konci hodiny rádi pomohou a kouknou se na rozdělaný domácí úkol, když se člověk sekne a neví jak dál. <3 A co bych chtěla opakovat...hmm... asi podle toho, které úkoly nemá většina z nás hotové. Nebo špatně udělané. Já bych ráda v druhé půlce hodiny pokračovala dál s látkou ať to vše stihneme podle plánů. :)



16. října 2022 17:19

Hodina na definici funkci byla super,za mě lepší jak řetězce,ale asi i proto ze mi ty řetězce trosku dávají zabrat 😀 opět skvělý ze sme si měli víc vymyslet naše vlastní řešení a zapojit ty závity, není to lehký,ale jinak se to nenaucime ze 😀 těším se na další lekce, a na opakovací lekci jestli by bylo mozne projít úkoly 11 a 16 z řetězců? Moc dekuju



17. října 2022 13:24

Ahoj, tempo kurzu se pomalu zrychluje. Dvakrát jsem nebyla a už mám problém stíhat, hlavně tedy domácí projekty. Dvě chybějící hodiny jsem studovala samostudiem z materiálů, ale problém je, že mi přijde, že na hodině se občas berou trochu jiné věci. Například chyběla jsem předminule a z materiálů se dočetla, že se braly šablony. Tak jsem si je nastudovala, v domácích projektech na to ale nebyl žádný úkol a v další hodině, kde už jsem byla přítomná tak se teprve šablony probíraly. Možná by bylo fajn pro nepřítomné napsat po hodině na discord, která témata se probrala a kde se skončilo. Taky bych občas ocenila, kdyby byla možnost podívat se na řešení domácích projektů. Chápu, že to může svádět k tomu, že by to lidi opisovali, a že myšlenka je, aby si to každý napsal sám, protože to každý napíše trochu jinak. Když ale člověk chybí a na hodině se probírají nějaké "triky" nebo myšlenkové pochody jak se na problematiku dívat, tak se člověk, který chybí, zasekne a neví jak dál.

Každopádně jinak super, baví mě přicházet na řešení problémů a ověřovat si, že to funguje/nefunguje.



17. října 2022 22:02

Ahoj!

pořád bojuju s cykly, zajímalo by mě, jak s pomocí rovných čar vykreslit kolečko, potažmo spirálu a úkol 9, kde se mi sice podařilo vykreslit n-úhelníky, ale ne vedle sebe

na to navazují úkoly z další sekce 7-12, povedlo se mi v úkolu 7 vypsat X-ka, ale výsledek vypadá takto:

X
X X X X X
X X X X X
X X X X X
X X X X

Na tomto jsem se naprosto zasekla, i když řešení je asi jednoduché.

Některé věci z vlastních funkcí mi přijdou hodně z jiného světa, ale chtěla bych si pořádně zafixovat hlavně cykly, tam pořád tápu.

Díky a těším se!



18. října 2022 14:39

Zacina prituhovat..bez materialu a tahaku na vasich python strankach jsem uz mimo. Obcas jsem mimo i s nimi:)) V nekterych pripadech se k nim musim casto vracet a diky moc za ne.
Co se domacich ukolu tyce... nekdy se dokazu zaseknout na nejakem ukolu fakt na dost dlouhou dobu. Kdyz uz jsem se nemohla nekam pohnout, tak jsem zkusila i pokus omyl metodu, aniz bych videla logiku:) Kdyz ale dojdu k ocekavanemu vysledku, ocicka zari, usmev se vyloudi a velka spokojenost:)
Priznavam, ze jsem mirne ve skluzu. Kdyby se mi povedlo pripravit na hodinu predem, udelala bych si to o dost jednodussi a nova latka uz by mi byla trochu blizsi. Momentalne jsem ale rada, ze jakztakz stiham domaci ukoly.
Jsem stale velmi vdecna , ze se tohoto kurzu mohu zucastnit a otevrit si nove obzory. Z Vasi strany nemam momentalne co vytknout a ani me nic nenapada na zlepseni. Jste mili, jste motivovani, jde vam o to, aby bylo porozumneno. Doposud radost s vami spolupracovat. Koucove bezvadni. Diky



18. října 2022 15:02

Jen dodavam ke zpetne vazbe...nevim si rady s ukoly z retezcu - retezce 8,9,16,17.



18. října 2022 15:10

Ahoj, budu moc ráda za opakovací hodinu. Ale vlastně úplně nevím, jaké projekty bych si chtěla zopakovat. Problém mi dělaly úhly, protože než jsem zvolila vhodný úhel, tak jsem si musela želvu minimálně někdy i 10krát pustit. Někdy tam byl vzorec napsaný, ale když už byla želva různě promotaná a potřebovala jsem, aby začala kreslit na požadovaném místě, tak jsem to musela dlouho zkoušet. V tu chvíli jsem si říkala, že to nemůže být vhodný způsob. Neučím se programovat, abych trávila zbytečně moc času nad čísly ;-) Chci trávit ten čas vymýšlením určitého programu. Teda aspoň si myslím, že to není váš záměr a já akorát nenajdu ty vzorečky, co by mi pomohly :-) Nevím. Někdy si na hodině říkám: "Jak to, že to tolik lidí ví a já ne?" :-D Minule jsem se cítila fakt blbě, když jsem teprve až tam slyšela o cyklu while, který už jsme měli probraný. Netuším, jak mi to mohlo uniknout. Je pravda, že na začátku jsem si našla poměrně málo času na úkoly. Teď se ale snažím tomu věnovat i několik hodin denně, ale trvá mi to někdy tak dlouho, že se moc neposunu. Když se mi to ale konečně podaří, tak se mi to vlastně nezdá tak těžké :-) Nejvíce jsem se zdržela hned na prvních úkolech, a i když se mi nezdály moc těžké, tak mi to stejně dlouho trvalo, protože jsem je musela hodněkrát opravovat. Ještě mi dělá problém pochopit, co mám vlastně udělat. I když vím, že nejsem hloupá (doufám :-D), tak to často nechápu.
Jinak musím říct, že se opravdu hodně snažíte, abychom se něco naučili. Jste boží! :-)



4. listopadu 2022 14:43

Definice vlastních funkcí YAY jakože vážně hype - akorát už to není taková brnkačka a člověk nad tím musí víc přemýšlet :D COŽ JE GENIÁLNÍ samozřejmě. Bavilo mě, že (myslím si že to byl Pavel) za mnou chodil a pořád se mě ptal co bych domyslela jinak když ostatní ještě vymýšleli.
To je asi nejlepší mít někoho, kdo si všimne že máte hotovo a pobízí vás abyste se posouvali dál :) (nikomu to neříkejte ale Pavel je zatím oblíbenec z tohoto důvodu :D :D ale protože jsem introvertní tak spíš to napíšu než řeknu :P )