Hodnocení lekce

Lekce 6 – Rozhraní a testy

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

12. dubna 2021 10:01

Kurz je ohromný.

Stíhal jsem v pohodě. Forma her mi dost vyhovuje, jelikož to člověk hned tak nějak "vidí".

Bavili jsme se o tom v týmu a možná by nám nepřišlo špatné úkoly odevzdávat například na GitHub (který se hojně využívá (z toho co jsme pochopili :Ddd), nicméně nikdo z nás s ním nemá žádnou zkušenost, a naučit se jej v rámci kurzu využívat alespoň pasivně ,by mohlo být docela fajn.

Jinak týmovost kurzu je nenahraditelná a po pár mých neúspěšných pokusech s normálními kurzy si tento kurz velmi užívám, a nyní jsem si již skoro jist, že jej i dokončím.

Takže velké díky.



12. dubna 2021 15:41

Ahoj, Rád bych poděkoval nejen za Vaši práci, ale rád bych i vyzdvihnul připomínky Nely Slezákové, už druhou lekci v pořadí, kdy se nebojí napsat pohled na styl psaní kódu a v budoucích lekci se lépe stylizovat, bez začátečnických chyb a neznalosti souvislostí dále. Za tým KrokoPy Hynek.



12. dubna 2021 16:24

Piskvorky jsem si maximalne uzivala. Hrou se uci opravdu nejlepe ;)
Ukolu bych snesla i vice, ale kody byly tentokrat pomerne dlouhe a verzi ai jsme odevzdali take nekolik, takze mi je jasne, ze tomu koucove obetovali uz tak hodne casu. Moc Vam dekuji a tesim se na dalsi tyden.



13. dubna 2021 12:56

Ahoj, tentokrát se k videím vracím a přiznám se, že mi z toho trošku jde hlava kolem. V podstatě od videa s importy se docela hodně zrychlilo tempo, respektive najednou už nemáme docela jasně daný postup v rámci programu, který vidíme, ale často se odkazujeme na jiné moduly a to mi připadá v tuhle chvíli až moc rychlé. Jak ještě není práce s moduly příliš zažitá, tak to chce hodně úsilí stíhat si uvědomit, co se na obrazovce děje. Možná by stačilo nezrychlovat psaní ve videu, aby si divák měl víc času uvědomit "jo aha, z tohohle modulu beru tyhle funkce, teď to takhle spouštím, výsledek bude určitě takový" a hle, výsledek je opravdu takový.. :)



13. dubna 2021 13:24

Ano, probranou látku i základní úkoly jsem stíhal
Lekce byla sice těžká, ale plně srozumitelná (než přišly úkoly)
Ano, kouč mi vždy promptně a konstruktivně pomohl
Poprosil bych jenom více vysvětlit, v čem spočívá princip úloh v této lekci - např. jedinou větou: "Dostanete hotový testovací soubor a s jeho použitím budete postupně zkoušet vámi zde znovu vytvářenou hru piškvorky". Mně trvalo dlouho, než jsem se zorientoval, co se po mně vlastně chce. Jakoby ty nároky na přesné vyjadřování z programování při přechodu do běžného jazyka najednou neplatily:) Např. "předpřipravený" bych spíše pochopil jako "rozpracovaný, čekající na dokončení", tj. asi mnou? Jak mám vytvořit ty levely? Co to vůbec je? Tam už nějaké jsou, co na nich mám dodělat? atd. Nevím, jestli to je už příprava na stresové situace budoucího zaměstnání, kdy nás "hodí do vody" - v tomto případě chápu. Jinak to ale působí dost frustrujícím dojmem, když se po každodenním několikahodinovém usilovném soustředění a dávání dohromady znalostí ze všech dosavadních lekcí doklepu v pátek taktak k základním úlohám - a zkušenější kolegové si již hrají s bonusy. Netvrdím, že bych si na ně také netroufl, ale vzhledem k převaze kroků, na které musí člověk přijít sám metodou pokus/omyl/Google/kouč, bych na ně potřeboval ještě jeden týden:)