Hodnocení lekce

Lekce 0 – Instalace

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

22. února 2021 20:10

Ahooj Kurz byl vedeny na 1*, hratka vystizna videa + textova podoba. Naprosto vyhovujici stud. materialy. Rychlost mluveni tak akorat, pro zdatne pomala, pro novacky akorat. Dnes to bylo hodne jednoduche, neznal jsem jen vytovoreni virtualky. Priste uroven ude urcte narocnejsi. Klidne bych se nebal do uvodniho kurzu zahrnout vice veci, min datove typy str a int. Vim, ze to bude predmetem dalsiho kurzu, ale jak rikam, klidne by se to dalo zvladnout i dnes



22. února 2021 21:11

Ahoj,
videa jsou fajn! Všechno názorně a polopaticky vysvětleno. Jediná drobnost - na přehledové stránce https://naucse.python.cz/2021/online-jaro/ by mohli být u videí uvedeny časy. Člověk by tak věděl, jak dlouho asi bude lekce trvat a mohl si líp naplánovat její sledování.



22. února 2021 21:39


  • stíhali jsme v pohodě

  • obtížnost byla akorát

  • vše ok



22. února 2021 22:11

Ahoj,

ano stíhal jsem. Jsem už pár lekcí dopředu takže to pro mě bylo hodně lehké. Ale různé "tipy" byly fajn, ty v textové verzi nejsou.

Za mě, super.



22. února 2021 22:31

Lekci hodnotíme akorát.
Dostal nás příkaz pro vytvoření virtuálního prostředí pro Win


py -3 -m venv venv, kdy se nevytvořil adresař venv (viz textový podklad na
https://naucse.python.cz/2021/online-jaro/beginners/venv-setup/).
Kolega to pak rozklíčoval a zadal python3 -m venv venv (toto byl přesně ten moment vznést dotaz na discord(u)).
Děkujeme za názorné ukázky a popisy...




23. února 2021 8:26

Ahoj,
Tempo v pořádku.
Lekce ideální pro opravdové začátečníky.
Jak jsem sledoval discord pomoc OK.
Určitě bych o příští lekce čísloval videa pro lepší orientaci a posloupnost.

Jen jsem zvědavý jak se to bude kurz vyvíjet z hlediska týmové práce :)



23. února 2021 15:32

Ahoj!

Především moc díky za vaši práci, moc si vážím toho, že nám umožňujete rozvíjet se a že do toho investujete svůj čas a energii.
Pár mých poznatků z první lekce:
- celý tým jsme byli lehce zmateni, jak vlastně máme v týmu koukat na videa a proč se nescházet spolu až později. (Zatím mám spíš pocit, že je lepší, aby se každý na videa podíval individuálně a společně jsme prošli až věci, které sami nezvládáme..ale možná to bylo specifikum jen první lekce plné instalací a rozdílných systémů. kdy každý řešil jiný problém a jiný OS.)
Zároveň pro mě lehce chaotické zdroje informací. jiný zdroj na videa, jiný na odevzdávání úkolů, jiný na seznam lekcí, jiný na chat... Ale to je asi jen o zvyku.. jen bych brala za velké plus, kdyby bylo např vše v projektech pyladies po přihlášení = nehledat videa a potřebné materiály v chatu discordu, jen se přihlásit do účtu a tam systematicky v lekcích hledat videa, textové materiály, taháky, úkoly a na závěr vstoupit do odevzdárny a na feedback..
Možná by stálo za upřesnění, v jaké formě se odevzdávají úkoly - jednou za celý tým? každý zvlášť? vkládáme kopii příkazové řádky?

Videa jsou krásně pochopitelná, srozumitelná, jen jsem nějak zmatená z těch věcí okolo :). Děkuji a těším se na další lekci

Katka



24. února 2021 7:24

Ahoj myslím, že toho bylo uplně akorád. Lekce byla celkem lehká a už se moc těším na pokračování. Zatím jsme pomoc kouče přímo nepotřebovali, videa byly úplně super je na nich vše co člověk potřebuje vědět a je super že video si člověk může kdykoli zastavit a nebo třeba i vrátit.. Jinak spousta informací je již na discordu, takže není potřeba se vždycky zeptat ale někdy si to stačí přečíst. Co se týká krityky tak jedine co byl vytkl je asi nepřehlednost konverzace na discordu zatím jsem se s ním moc nezžil a příjde mi hodně nepřehledný. škoda že se tam třeba nevrství vlákna konverzace pod sebe pak se stává že je tam odpověd k nejaké otázce ale mezitím se tam řeší už něco jiného.. možná je to jen o zvyku. Jinak bych rád vyzdvihl video k Windows o příkazové řádce bylo skvělé a bylo tam spousta perfektních vychytávek :)



25. února 2021 11:44

Ahoj, zatial stíham všetko a každý den opakujem :-)
Táto lekcia bola lahká,
Všetko super, teším sa na dalšiu
Eva



25. února 2021 21:37

Formát strukturovaného videa a textových podkladů je velice praktický pro přehlednost kurzu a zároveň pokud už někdo něco umí tak se lépe orientuje co může přeskočit. Moc díky za za zpracování těchto podkladů.



26. února 2021 17:06

Ahoj, na začátku chci říct, že mi přijde strašně super, že se snažíte dělat něco pro komunitu budoucích programátorů zadarmo. Jsem za to moc vděčná.

Já konkrétně jsem stíhala dobře. Už mám nějaké základy programování (ne v Pythonu) za sebou, takže tato úvodní lekce mi přišla lehká. Ale zároveň si myslím, že pro někoho kdo vidí programování poprvé v životě je to dobře a podrobně popsané.

Líbí se mi, že to máte natočené na video - lépe se drží pozornost a pak když se člověk chce k něčemu vrátit je k dispozici i textová verze.

Co bych třeba uvítala, tak by bylo podrobnější vysvětlení nějakých příkazů, i když jsou třeba uvedeny jako příklad. Např. py -3 -m venv venv (co znamenají jednotlivá písmenka/slova v příkazu). Tenhle rozpad by mi stačil jen textově a klidně označit jen do nějakého obdélníčku s označením i, nebo pro zvídavce (kdo zkrátka nebude chtít jít tak do detailu, tak si to nemusí číst).

Jinak super práce kluci, díky!

Monča



1. března 2021 10:41

Ahoj,
první lekce byla super. Díky, už se těším na další :)



1. března 2021 17:33

Ahoj,

stíhaly jsme, bylo vysvětleno názorně i pro úplné začátečníky, jakými jsme my :-) Jen jsme se obě zasekly na cd desktop, protože jsme v cmd začínaly úplně v jiné složce a než jsme přišly na cd.., tak to fakt trvalo.

Když jsme měly potíže s instalací s Pythonu, zeptaly jsme se na Discord a hned nám byla nabídnuta pomoc.

Takže za nás prozatím super, uvidíme, jak budeme stíhat dál.

Díky,

Letadlové holky



2. března 2021 8:24

Ahoj,

všchno jsme stíhali a pochopili. Lekce byla tak akorát. Zatím nebyla potřeba se na něco ptát, ale to brzo přijde. Díky!



2. března 2021 9:41

Pro mě je těžké ohodnotit vedení kurzu, protože nultá lekce byla tématicky dost těžká (jakože opruz vše instalovat) a téměř mě odradila pokračovat, ale těším se, až začne samotné programování.
Postupy byly dobře vysvětleny.
Jediné, co jsem nepochopila, k čemu vlastně používáme virtuální prostředí? V čem je to jiné / lepší, než si pustit Python rovnou?



5. března 2021 21:08

Instrukce srozumitelné a přesné. Polovina týmu používala pouze textovou verzi. Všichni máme vše nainstalované.



5. března 2021 23:22

1)Stíhali jsme zatím vše v pohodě.
2)Lekce byla spíš lehká, i když bylo vše dá se říct nové, bylo to snadné k pochopení.
3)Prozatím nebylo potřeba zeptat se o pomoc.
4)V tuto chvíli nevidíme prostor pro zlepšení.
5)Nepotřebujeme se anonymně zeptat. Jsem taky zastánce toho, že hloupé otázky neexistují. A taky by třeba mohla stejná otázka napadnout někoho jiného, jen by měl třeba strach se zeptat.



8. března 2021 10:59

tato lekce byla pro mě vzhledem k základním znalostem jednoduchá, ale našla jsem tam novinku, o které jsem netušila že to taky tak jde. Nic na vylepšení mě nenapadá, myslím, že to bylo srozumitelné a mohl by to podle pokynů zvládnout opravdový začátečník.



24. března 2021 21:30

Lekce zatím byla jednoduchá a dala se v pohodě stihnout včetně úkolů. Na nejasnosti jsme nenarazili a vše bylo srozumitelně vysvětleno.