Hodnocení lekce

Lekce 8 – Sekvence a soubory

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

19. dubna 2021 17:58

Had byl fajn, přišlo mi to přesně těsně za mou hranicí schopností, takže i když to blyo dost těžké, tak jsem se často dostával do flow, protože to pořád nebylo zas až tak těžké, abych nevěděl, jak dál.

Za mě to zatím byla asi lekce nejlepší, protože jsem se u ní musel nejvíce hecnout, a když pak svůj původní kód ještě přepíšu, aby byl i "hezký", tak věřím, že pro nějaké reálné použití se v této lekci toho také naučím nejvíce.

P.S. Tady je moje zpráva Petrovi po tom, co jsem dokončil hada... http://prntscr.com/11pgxur



21. dubna 2021 20:12

Ahoj, tentokrát mi lekce přišla velmi lehká, takové relativně oddechové koukání, uvidíme, jak půjdou úkoly. Díky za kurz :)



22. dubna 2021 21:17

Kurz se mi moc líbí celou dobu, ráda se zamýšlím nad úkoly. Občas to trvá déle občas je to hned. Průměrně strávím 1,5 odpoledne na úkolech.
Ovšem náš tým se postupně rozpadá, na odevzdání úkolů se čeká na všechny, kteří ještě plní úkoly, takže odevzdáváme později a zpětnou vazbu si už můžeme spíše jen přečíst. (bohužel, ale to je naše chyba).



24. dubna 2021 23:50

Tento tyden byla oproti minulemu jednodussi teorie. Teorie byla jako vzdy perfektne vysvetlena. Osobne jsem se zasekl u poslendiho DU, az jsem slozite vytvoril funkcni program, docvaklo mi, ze se vse da zjednodusit a tak jsem zacal psat kod od zacatku :D
V teorii o souborech bych privital jak se se soubory pracuje (kopirovani, presun, mazani, vypis souboru ve slozkach) a nacteni jinych souboru nez jen txt a dic, napr. xml. Ale to pravdepodobne bude obsahem az pokrocileho kurzu.

Vsem mentorum dekuji za jejich praci! Zdenek z KrokoPy



25. dubna 2021 10:22

Tenhle kurz mě celkově strašně baví, takže kritický moc nebudu :). Jinak mám hotové nějaké kurzy na práci v týmu, na vedení týmu, či na komunikaci a navíc sám tu a tam školím nějaké skupiny lidí (projektanty, údržbáře, montéry, ...), takže moje hodnocení bude založené i na nějakých zkušenostech. A protože jsem jinak moc velký spisovatel, tak to raději napíšu v bodech :-D:


  • týmový kurz je skvělý nápad a to i přesto, že se můj tým prakticky rozpadl :).

  • že je kurz online, je prostě skvělé, veškeré ty kurzy, kam člověk musí osobně, stojí za .... V dnešní online době prostě jedině online. Přihlásit se pak mohou všichni z celého světa a né jen pár vyvolených z větších měst

  • velmi oceňuji způsob prezentace jednotlivých témat a to jak ve formě textové nebo ve formě videí.

  • je skvělé, že si mohu vybrat, zda si dám video, nebo zda si to dám textově, vybere si opravdu každý

  • nicméně občas je v úkolu odkaz na to video, které jsem třeba neviděl a musím si ho pouštět navíc, to by možná mohlo být vylepšeno

  • zpátky k prezentaci: tady bych chtěl zmínit, že Petr Viktorin má neskutečně super dikci respektive způsob vyjadřování a především barvu hlasu. Vždy když pustím nové video, tak se těším, jak Petr bude vyprávět další pohádku :-). Opravdu, je to vysvětlováno velmi milým a přátelským tónem a člověk ani nemá pocit, že se něco učí, ale že je mu vyprávěn hřejivý příbeh ... třeba o zvířátkách :). Díky Petře.

  • když už jsme u těch zvířátek, tak velmi oceňuji, jak byla zvolena témata pro jednotlivé lekce. Různé hry atd, to prostě člověka baví bez ohledu na to, zda je to programátor nebo ne.

  • teď nějaká ta kritičtější zpětná vazba: velmi mě bavila část s testováním a velmi mě mrzelo, že nepřišly nějaké úkoly právě na to, aby člověk nějaké ty testy sám napsal. Pokud bych mohl tímto poprosit, tak to klidně ještě doplňte, klidně přidejte ještě další lekci na testování, třeba po třídách by mohlo přijít testování toho projektu v třídách.

  • dále nikde nebylo řečeno nic o tom, zda by nešlo v kurzu ONLINE! nějak pokračovat. Vzhledem k tomu, že pořádáte různé Pyladies, tak by to chtělo návazný kurz na tento, ONLINE! :-D. Klidně už třeba bez týmů, klidně v tom řežimu, ve kterém normálně jedete klasické Pyladies, ale aby to navazovalo na tento kurz.

  • z textu výše asi vidíte, že mě to jako fakt baví :-D

  • dále bych chtěl ocenit práci koučů, kteří se opravdu snaží, opět zábavnou a nekritickou formou, dávat připomínky k kódu.

  • přiznám se, já už jednou v IT pracoval, ale dost mě otravovalo, že tam pořád někdo vymyšlel jiná řešení, než, která jsem si já myslel, že jsou nejlepší. Ale tady mi to od koučů vůbec nevadí. Buď jsem více dospěl a nebo to prostě podávají nějak lépe. Každopádně to funguje a díky jim za to :).

  • jinak ta poslední lekce byla totálně v pohodě, nemyslím si, že by jí někdo nestíhal. Za chvíli jdu na úkoly k té lekci a věřím, že to zvládnu - bohužel sám, proteže můj tým moc nefunguje, ale alespoň se nemusím nikomu přizpůsobovat :). Od druhé lekca dělám všechno úplně sám, takže jsem si zvykl :).

  • ještě mě napadají dvě připomínky: kdyby byl nějaký projekt na django, tak by to asi bylo pro spoustu lidí fajn, šel by připravit nějaký autodeploy z gitu, že byste kontrolovali nejdřív výsledek a pak teprve kód samotný. No a druhá připomíka je, zda jste nezvažovali odevzdávání kódu přes git. Něco ve smyslu kombinace současného řešení s odkazem na odevzdaný kód v gitu.

Ať se daří a doufám, že budeme spolupracovat i nadále :).



27. dubna 2021 12:08

Abych se přiznal, po této lekci poprvé jsem poprvé zapochyboval o smyslu svého snažení. Lekce nebyla nějak obzvláště těžší, látce jsem rozuměl, ale s tím, jak se blíží konec kurzu, se začínám děsit, že vlastně skoro nic ještě neumím - hlavně když se podívám na nějaký profesionální kód. Asi se projevuje tříměsíční vyhoření:) Kurz je ale velmi dobrý, jsem moc rád, že jsem se do něj pustil, jsem na 100% odhodlán ho dodělat a moc se těším na další lekce. Jenom, jak jsem říkal, mám takovou nejistotu, co bude potom... Energii a chuť pokračovat mám, jenom vůbec nemám představu, co má být ten mezičlánek mezi "začínám" a "už něco umím"



28. dubna 2021 10:22

Vazbu k teto lekci jsem uz jednou poskytl, jenom mne napadly jeste dva navrhy k vylepseni:


  • v prubeho videoprezentace, pri vytvareni cvicnych souboru je nepremazavat, ale pri zmene tematu nebo zaplneni obrazovky radeji otevirat nove. Ucastnik pak ulozenim vysledneho souboru neztrati informaci, kterou si uz jednou vyzkousel a ulozil
    Tyto jednoduche predpripravene kratke soubory by mohly byt v popisku videa, jako tam jiz ted byvaji nektere casti kodu.


  • v ukolechy pri odkazu na jiz vyresene ulohy z minula by mi trochu pomohlo zminit, kdy se uloha resila (napr. sibenice byla lekce 3, uloha 17, nebo alespon "sibenice z lekce 3")