Hodnocení lekce

Lekce 1 – Výrazy a podmínky

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

1. března 2021 23:16

Opět za mě naprosto ideální.



1. března 2021 23:19

Dnešní lekce byla naprosto super!
Děkujeme :-)



2. března 2021 8:02

Omlouvám se, že jsme nehodnotily Lekci 0, ale bohužel zapadl odkaz a my již opomněly, z toho důvodu si dovolím uvést i sem.
Lekce 0 - za náš tým jsme se jednoznačně shodly, že mluvený projev pro nás velmi příjemný – jak tón hlasu, vyjadřování, rychlost projevu (to bývá u programátorů velký problém). Materiály a podklady ke kurzu úžasně připravené, vše bylo velmi intuitivní a snadno dohledatelné. Možná bychom jen doporučili do úvodu uvést, že před samotným spuštěním lekce doporučujete mít již vše připravené, nainstalované – aby si každý účastník kurzu již mohl jen vyzkoušet funkcionalitu, případně opravit chybky a první příkazy – v našem týmu to bylo 50/50 kdo měl vše nainstalované a kdo ne musím říci, že holky, co to neměly připravené – no, slušně řečeno byly strhané, unavené a frustrované, že to trvá, oproti tomu zbylé dvě si to náležitě užily a dychtivě čekaly na další lekci. Nicméně i bez toho to byla velmi příjemná lekce a nikoho z nás neodradila.
Lekce 1 – Parádní akční lekce, vše vysvětleno na jednoduchých příkladech, velmi jasně a srozumitelně. Trochu jsme nestíhaly při zadávání delších příkladu do Visual Code Studia, zejména když se jednalo o delší příklad, který měl Petr dopředu připravený a zkopírovaný, co by samo o sobě ani nevadilo – jen jsme si pozastavily video. Teď možná budeme trochu duplikovat již jeden zveřejněný výstup ze zpětné vazby – ale je docela „otravné“ po každém videu znovu skákat na Discord a proklikávat na další video, díky playlistu to bude mnohem uživatelsky příjemnější a hlavně nás to podvědomě donutí spustit si celou lekci najednou a soustředit se, takto jsme si daly mezi videjky pauzu a věnovaly jsme se i jiným věcem. U posledního videa jsem řešila problém se zvukem, trhal se, nicméně to je zřejmě chyba na mém příjmači. Pomoc kouče jsme nepotřebovaly, bohatě stačilo, když se ukázalo jak se vše chová když je příkaz zadán správně a když tomu tak není.

Děkujeme za lekci a tleskáme, jak krásně a srozumitelně jde výrazy vysvětlit.



2. března 2021 15:16

Pro mě jsou lekce v naprosto ideálním tempu, vše je v klidu vysvětleno, množství domácích projektů (které jsou mimochodem dobře postaveny) je ideální, kdy člověk neprokrastinuje protože "je přece času dost" a zároveň je schopen stále udržet pozornost a z těchto projektů si něco odnést.



2. března 2021 20:44

Možná takový tip: Spousta lidí na discordu jde úplně od začátku rovnou do nějakého IDE (visual studio, pycharm atd.), které všechno napoví, navrhne, spustí kód, podbarví apod. to je super, ale nejsem si jistý, že pro začátečníka, aby se naučil základy.
Za mě bych asi spíš doporučil nějaký gedit, nebo něco podobně jednoduchého, aspoň na ty první lekce, aby si tu sintaxi člověk aspoň trochu vžil. Ale... podobné doporučení nechám na zvážení lektorům a lektorkám ;)



3. března 2021 17:22

Ahoj,
kurz je na začátku, takže vše je jasné a jednoduché.
Uvidíme za pár týdnů :D



5. března 2021 21:20

Velký krok v obtížnosti oproti předešlé lekci, časově náročnější. Ale bavilo nás to. Úkoly se daly zvládnout i bez pomoci.



13. března 2021 11:52


  • Print a chybové hlášky

  • přidání řádku "jak se mas?" zapomněl jsi říct, ze se má soubor s přidaným řádkem uložit, jinak se novy řádek nepropíše


    vlastně vždy, když jsi udělal nějakou změnu v textovém editoru, tak jsi (podle mě) mohl zmínit uložení souboru, aby se při spuštění v příkazové řádce změny projevily
    možná by stalo za to zmínit, pro ty, kteří neví, ze je většinou možné použít pro uložení souboru klávesovou zkratku ctrl+s



  • Proměnné


    stalo by za to zmínit při informaci, jak psát komentáře, jak napsat symbol # (nejlépe použitím klávesové zkratky)




    • z toho taháku mě to nepřijde úplně pochopitelné

    • jasně, dneska se da vše najit na googlu, ale když v lekci0 jsme se učili vytvářet složku, tak předpokládám, že v kurzu můžou byt lidé, kteří neumí ani to



ukol_15 - teda na to, ze to je pro začátečníky (nakonec jsme na vše přišli) to byl celkem zahul :D


  • ve videu před kurzem jsi říkal, ze máme počítat s casem tak cca 7 hodin týdně, mě přijde ze jsem na tom tento týden strávil možná jednou tolik

  • jen ten poslední úkol mi zabral cca 4 hodiny...ale tak možná jsem prostě pomalý :)
    Pozn. zpětnou vazbu se snažím dávat z pohledu co možná největšího laika. Kdo ví, kdo se do kurzu přihlásí v budoucnu :)



15. března 2021 17:28

Základní věci, pro mě lehké. Vše dobře vysvětleno, srozumitelně.



24. března 2021 21:36

V této lekci jsme nenarazili na větší problémy, ale některé úlohy už byly náročnější. Museli jsme opravovat ůlohu č.8 a poslední úloha, nám zabrala trochu víc času. Jinak žadný problém. Videa byla srozumitelná.