Hodnocení lekce

Lekce 1 – Bash I

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

11. října 2021 21:38

Ano stíhal jsem.
Rozuměl jsem zatím všemu.
Lekce pro mě byla hodně lehká, ale to je z důvodu, že již linux používám. Můj problém, i tak se těším na další hodiny, i dnes jsem se naučil pár nových příkazů, co jsem si musel zapsat, a nikdy jsem si neuvědomil, že dvě tečky v adresáři jsou brány jako adresář.
Koučové nebyli v dnešní hodině ani příliš třeba, takže nelze hodnotit.
Vzhůru k dalším výzvám ! :)



11. října 2021 23:14

Ahoj!
Už jsem se něco naučila - způsob vytvořit vnořené adresáře jedním příkazem. Čekám, co bude dale.
Díky!



12. října 2021 21:40

Ahojte,
lekcia bola prínosná s kopou nových a zaujímavých informácií. Väčšinu času som stíhala a podávané informácie boli zrozumiteľné. Občas sa mi podaril nejaký preklep alebo klik vedľa a stratila som niť, čo sme práve skúšali, ale vďaka otvoreným materiálom Linuxová administrace (je to výborná "barlička" pre takéto situácie) som sa dokázala rýchlo zorientovať. Priznávam, že v záverečnej etape sa zhoršil môj reakčný čas. No vďaka zverejnenému videu mám možnosť sa spätne vrátiť k záveru lekcie a ozrejmiť si nejasnosti. Za mňa by som túto lekciu opäť hodnotila pozitívne (vrátane koučov a určite materiálov, ktoré máme k dispozícii). Drobné nejasnosti, ktoré som zaznamenala vznikli skôr mojím slabším vnímaním k záveru lekcie ako výkladom samotným.
Teším sa na ďalšiu lekciu! :)



16. října 2021 19:56

Trochu jsem nestíhala, ale doma jsem si pak mezery doplnila. Přednášející byl super, vše bylo srozumitelné. Koučové také super, vždy ihned pomohli.



17. října 2021 15:36

Ahoj, ďakujem za lekciu. S linuxom začínam, takže všetko čo sme preberali na prvej hodine bolo pre mňa nové. Tempo mi zo začiatku vyhovovalo, no neskôr som mala problém s nájdením niektorých znakov na klávesnici (chýba mi numerická časť, ale to je môj problém) a tým pádom som sa trochu stratila. Všetko potrebné som si doštudovala doma vďaka výborne vypracovaným podkladom. Chválim lektora za zrozumiteľné vysvetľovanie, vďaka ktorému mám pocit, že učivo musí pochopiť každý :)

Pri spätnom prechádzaní si materiálov k prvej lekcii som asi narazila na chybu - V časti "Práce se soubori a adresáři", v sekcii "Vybírání více souborů pomocí zástupných znaků" je podľa mňa chyba v prvom príkaze:

ls p.pdb
cubane.pdb ethane.pdb methane.pdb octane.pdb pentane.pdb propane.pdb
ls p
.pdb
pentane.pdb propane.pdb

Príkaz vypisuje rovnaký výsledok, pričom prvý príkaz by mal byť podľa mňa iba *.pbd.



18. října 2021 12:59

Ahoj. Kurz moc fajn, stihala jsem teda tak tak. Jsem rada, ze je toho hodne, ze se dost dozvim, ale je to takhle moje maximum. Obtiznost bych rekla asi akorat. Jen teda nekdy Petr preklikava a pise rychle a nez si stihnu neco opsat k sobe, tak on uz je nekde jinde. Ale to se da zopakovat a doucit doma. Hlavne strasne moc ocenuji, ze tenhle kurz existuje a ze jsou lidi, kterych se da pripadne na neco i zeptat. Mozna jeste dotaz, na prvni hodine se zminovalo, ze by se slo po lekcich posedet nekam, abychom se trochu seznamili? Ale potom uz k tomu nebylo zadne info.
Jeste jednou chci teda moc pochvalit kurz, tady to vypada, ze mam jen stiznosti, ale naopak, tohle jsou jen detaily, jinak vse super



18. října 2021 14:11

Lektor ma faktasticky utridene myslenkove pochody, latka je vysvetlena jednoduse, srozumitelne v navaznosti. Fakt profik.
Zd



19. října 2021 18:29

Tato lekce byla super, pro nováčka jasná a srozumitelná, jen přepínače se občas střídaly moc rychle nebo nějaký příkaz moc brzy odroloval mimo obrazovku. Co by bylo moc fajn, tak na začátku srazu odtajnit "cheatovací" tlačítka, jako tabulátor, který šetří naše klávesnice :) Část hodiny jsem se úplně zbytečně prala s překlepy a zapisováním příkazů. Jinak díky za super hodinu!



24. října 2021 21:25

Ahojte,
posledná lekcia bola zaujímavá. Dozvedela som sa nové veci. Tempo bolo prijateľné a preberaná téma bola dobre zrozumiteľná.
Teším sa na ďalšiu lekciu! :)