Hodnocení lekce

Lekce 6 – Soubory a výjimky

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

14. října 2020 14:47

Předchozí lekce byla podstatně obsáhlejší a náročnější, takže tentokrát mi téma připadalo srozumitelné a pochopitelné. Praktické ukázky byly občas trochu rychlé, ale vzhledem k probíranému to tolik nevadilo (u složitějších témat bych možná tápala, ale to bych se ozvala). Několikrát se mi stalo, že se obraz viditelně opozdil za zvukem, jako naschvál to zrovna bylo v rychlých praktických ukázkách (napsala mi pak kamarádka, že se jí to dělo v podobných časech taky), jindy se asi dvakrát trochu sekal zvuk, ale jen maličko, jinak technicky vše ok. Glutexo s Petrou se dobře doplňovali. Velmi jsem ocenila přehled odevzdaných úkolů - cítila jsem se míň jako debil, když jsem viděla, že tentokrát jsme s nimi více bojovali všichni. Podobně povzbudivě na mě působilo ujištění, že je normální narážet v průběhu řešení úkolů narážet na chyby (pardon, výjimky). Zdá se mi, že většinou máme strach udělat chybu, odpovědět nesprávně nebo říct, že něco nevíme, možná i proto se tak málo lidí zapojuje do odpovědí, když se lektoři na něco ptají. Navíc si myslím, že zrovna mezi lidmi, které zajímá programování, může být dost těch, kteří upřednostňují (upřednostňujeme) písemný projev. U mě osobně je hlavní blok v tom, že se za svoje začátečnické pochybnosti trochu stydím před kurzisty, kteří jsou viditelně napřed. Pomáhá mi přesně to, co děláte - ujišťování, že chyba je kámoš, a vytváření "bezpečného prostoru", kde se může kdokoli zeptat na cokoli a nikdo jeho dotaz nepovažuje za blbý (nebo to aspoň nedá najevo ;) ). Velmi mi vyhovuje online forma, protože v učebně jsem seděla dál a často se ke mně vůbec nedoneslo, co na otázky odpovídali lidi vepředu, pokud to lektor nezopakoval a řekl třeba jen ano. Navíc, když je někdy výklad rychlejší, můžu si teď dělat screenshoty příkladů, které lektoři ukazují, a po lekci si je můžu v klidu projít (v učebně jsem se snažila dělat příklady zároveň s lektorem a k tomu si psát poznámky, což se mi ne vždy dařilo dost rychle a sem-tam mi něco uniklo).



15. října 2020 15:07

Hodiny jsou skvělé, akorát mi připadá, že některé hodiny jsou nabouchané informacemi a některé jsou takové méně obsáhlejší (i při samostudiu). Jinak hodiny a lektoři jsou skvělí :)



18. října 2020 22:07

Toto téma pro mě bylo trošku náročnější a občas jsem se nechytala, ale to byl můj problém, měla jsem si téma důkladněji nastudovat před lekcí.
Lépe mi vyhovovala zpětná vazba k domácím projektům na začátku lekce.