Hodnocení lekce

Lekce 8 – Slovníky

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

28. října 2020 18:37

Stále je to pro mě vražedné tempo a mám už ve všem totální chaos. Chtělo by to víc času na to si učivo zažít (alespoň pro ty, kteří zjistili teprve před měsícem a půl, co je příkazový řádek).

Výklad je pochopitelný, ale tím, že je ten kurz obecně tak rychlý, nemám šanci si to zapamatovat a nějak v hlavě setřídit, jak celé to dosud probrané učivo dohromady nakombinovat a použít. Mám pocit, že už neznám ani ty úplné základy a každé zadání úkolu hodinu luštím, protože jsou tam 4 pojmy, které si musím v materiálech znovu vyhledat,co vlastně znamenají...

Tentokrát horší spojení, asi 2x mi vypadl zvuk, párkrát mi to spadlo úplně.
Online kurz mi nevadí, umím alespoň dělat printscreeny (v hodině se nedalo stíhat zapisovat).



30. října 2020 23:54

Zhruba od páté nebo šesté lekce by se mi s každým nově probíraným tématem hodilo asi tak dvakrát víc času na procvičování a upevňování, nestíhám všechno vstřebávat. Domácí projekty jsou pro mě čím dál tím náročnější, u většiny z nich se teď musím vracet do materiálů o několik lekcí zpět k detailům, které už si prostě nepamatuju, protože se přes ně převalilo další kvantum informací. Výklad během lekcí stíhám, ale zároveň vnímat to, co říká kouč, a co vysvětluje další kouč v chatu, už ne - obojí je pro mě naprosto nové a když chci, aby v hlavě něco zůstalo, musím se věnovat jen jednomu, buď poslechu, nebo čtení chatu. Pokus sledovat obojí má za následek, že si nevezmu ani z jednoho nic. Multitasking existuje, ale myslím si, že funguje jen v situacích, které člověk může aspoň trochu automatizovat, učení se něčemu novému se bohužel multitaskingem spíše komplikuje. Je super, když přednášející kouč shrne, co se v chatu řešilo, pro beznadějné případy mého ražení. Díky tomu pak ani nováček nemá pocit, že o něco přišel, když v další lekci narazíme na něco, o čem byla řeč jen v chatu.



31. října 2020 9:15

Lekce jsou super, zvlášť když jsou teď jako první probírána nová témata a až potom je zpětná vazba k domácím úkolům, za to díky :). Na poslední lekci jsem úplně v pohodě pochopila slovníky, o trochu méně už JSON... Bylo by fajn mít k tomu trochu více informací, protože z dokumentace jsem tentokrát nebyla schopna pochopit vůbec nic :D nějak jsem neporozuměla ani tomu, že JSON soubor můžu uložit/vytvořit/otevřít podobně jako textový soubor, většinu věcí mi pak doma dovysvětlil přítel. Ale uvědomuji si, že je to hlavně má chyba, když se na lekci nezeptám. Často nevím, na co se zeptat, moje nejčastější otázka, kterou pak doma pokládám příteli, zní: Co to teda vlastně je a co se s tím dělá? :D tak asi jen tak. Kurz mě zatím moc baví, díky za to, že to děláte :)