Hodnocení lekce

Lekce 4 – Jeden nový cyklus a procvičování

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

25. února 2020 20:57

Lumír a Peťka jsou silná edu dvojka.
Ten zápal pro věc, přístup a znalost je "power bundle".
Rady a tipy ve jménu "Knowledge is about sharing, not hoarding it." => velké díky za tento přístup.
Úsměvný bod: všema deseti - checked; zkratky - checked; Python - personal battle :D, tak uvidíme.



26. února 2020 20:21

Lekce byla tentokrát odlehčená, ale podle mě by to chtělo víc příkladů na while, než se vrhneme na něco komplexnějšího jako oko bere, připadala jsem si jak pako. Lumír je prostě skvělý jako lektor, tomu není co vytknout, lekce s ním mě moc baví. Ale asi by to chtělo trošku vybalancovat materiály. Opravdu jít od lehkých věcí a postupně zesložiťovat. Tentokrát byl ten skok v obtížnosti opravdu markantní. Nebo lépe definovat, co program má a co nemá obsahovat.
Také by to chtělo, když už se v úkolech kamkoliv odkazujete, tak i připojit odkaz, protože už jsem se zase nemohla najít, kde jsme si kruci vysvětlovali ten for cyklus.
Jinak mě to zatím neznechutilo, připadám si relativně v obraze a těším se na úlohy k procvičování a další lekce.



27. února 2020 11:29

K lektorování Lumírovi není rozhodně co vytknout! Možná bych jen ocenila na rozjezd více lehčích příkladů na cyklus while, než hned hru oko bere...abychom si lépe osvojili nějaké základní věci okolo této funkce a mohli se sami zamyslet a osvojit tu základní strukturu...Jinak zpětná vazba k domácím úkolům je vždy super, upozornit nás co by se dalo zlepšovat apod.



27. února 2020 17:42

Ano, stíhala jsem.
Rozuměla.
Teorie lehká, napsat na čas program bylo obtížnější.
Lekce byla výborná, možná více příkladů k cyklu.

Lumírovo tempo i způsob vysvětlování mi sedí, ocenila bych vypracování ještě nějakého využití cyklu while.



27. února 2020 18:28

Stíhala jsem, i když hru Oko bere jsem úplně celou nezvládla dokončit. Ale potřebuji na to více času a soustředění. Jinak opět jsem z lekce nadšená. Mně se líbí vždy a obdivuji kouče za jejich elán a chuť nám předávat informace a rady. Moc díky!!!



28. února 2020 4:06

Lekce jako takové jsou super, vždycky se těším.
Jen bych chtěla ze začátku více jednoduchých příkladů na pochopení nových věcí. Začínám se ztrácet.



28. února 2020 16:15

Lekci jsem poslouchal na streamu. Stran poslechu je to v pohodě, akorát bych uvítal lektorem zopakování otázky z řad kolegů, protože ti slyšet už nejsou a potom člověk moc neví, na co Lumír odpovídá. I když se to dá vydedukovat postupně občas. Fuknci while bych ale více probral, udělal více příkladů a třeba upozornil na nějaká úskalí, na co si dávat pozor apod. Jinak za zvukový stream moc děkuji, je to velká pomoc, když člověk nemůže přijít.



28. února 2020 18:19

Jsem s lekcemi spokojená, jak probíhají. Zpětná vazba k úkolům je super. Jsem ráda, když se na ni můžu podívat už dopředu doma a pak na lekci si k tomu poslechnu ještě komentář.
Cyklus while jsem už znala, takže pro mě to nebylo něco nového. Ale dovedu si představit, že člověk, který to nikdy neviděl, mohl mít problém použít ihned cykus while v úkolu Oko bere. Možná to chtělo zezačátku dva, tři jednoduché příklady, ať si to člověk zezačátku ,,ochytá".
Jinak celkově se mi líbí systém vysvětlení učiva na lekci a pak domácí práce, které zahrnují jak věci starší, tak nové a jejich kombinace + někdy i dohledávání na internetu.
Jste super! :)



28. února 2020 21:59

Tato lekce mi sedla, po druhé a třetí byla vzhledem k náročnosti spíš odlehčující - a bylo fajn se po ní cítit, že to půjde :-)
Takže za mě určitě plus pro vložení méně náročné lekce na zotavenou po těch dvou předchozích.

Taky se přikláním k více příkladům na while a přepis hodnot. (i formou vložení na slack, jak dnes udělala Petra, to je určitě taky dobrý způsob na doladění)

Ale s tím mírným odstupem času už vidím, že i to, co nejprve vypadá jak španělská vesnice, se pomalu začíná automatizovat a zažívat se to do stereotypů. Např. if-elif-else už je brnkačka :-) i když na lekci to tak úplně nevypadalo.

Pomoc koučů - super - a úplně nejvíc při úkolech.

Líbí se mi zpětná vazba z úkolů.



29. února 2020 8:50

Líbilo se mi,že hodina byla oddychová. Když jsme měli vytvořit hru oko bere, připadala jsem si bezradně. Vím,že jsou k dispozici koučové, kteří vždy ochotně pomohou. Není to však takové, jako když si na způsob řešení přijdu sama. Raději bych tvořila jednodušší úkoly, jejichž obtížnost by se stupňovala a sama si tak přicházela na možnost řešení. Nebo společně projít hru oko bere a polopaticky vysvětlit. S programováním nemám předchozí zkušenost a věci, které se mohou pro zkušenější zdát jasné mi tak rychle nedochází. Lumír,je úžasný lektor. Stejně jako Petra a koučové umí předat pozitivní energii a nadšení pro věc. Děkuji za zpětnou vazbu k domácím úkolům. Pomáhá mi.



1. března 2020 23:00

Lekce byla fajn, lehce oddychová, ale oko bere dalo trošku zabrat.



2. března 2020 0:31

Ahoj, lekcia bolo ľahšia (až po oko berie), ale aj tak mám pocit, že cyklus while sa len preletel. Je to škoda, lebo to bolo prakticky jediné učivo, tak sa tomu mohlo venovať viacej času - precvičovať viac príkladov. Rozbor ZV je vynikajúci.



2. března 2020 16:22

Je to těžší a složitější, Lumír a Péťa jsou nicméně skvělí a schopní lidé,navíc jejich komentáře na slacku mi pomáhají. Nicméně asi budu potřebovat více domácího samostudia, ale to je spíš můj problém.



3. března 2020 19:30

Lekce 4 byla super - ač totálně nestíhám + nemoc a zajistit si alespoň povědomí, stíhat vstřebat informace a vyzkoušet úkoly je velmi náročné: poprvé jsem tedy zkusila z domu naslouchat na JitsiMeet a nemá to chybu. Za mne - úžasné podání, dobře nastaveny a včas streamovány slady ke komentáři, líbí se mi i ty on-line vstupy z PC, když je potřeba něco dovysvětlit. Jen bych možná měla malou prosbu: když se něco vysvětluje (a zřejmě fyzicky ukazuje na plátně) - nestíhám se chytit při komentářích "dáte tam toto, z toho řádku a pod to, to se neuloží, vezmete ten řádek, ten řádek...":-)) Ale jinak - fakt super, jste skvělí.