Hodnocení lekce

Lekce 5 – Správa uživatelů

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

3. listopadu 2020 21:24

Ahoj, za mě to dneska byla nejlepší lekce, vše bylo vysvětlené srozumitelně, stíhala jsem a látka byla opravdu zajímavá a dobře podaná. Oceňuji, že youtube si mohu případně pozastavit, ale dneska jsem to ani moc nepotřebovala.



6. listopadu 2020 9:04

Za mne opět parádní hodina. Vše mi fungovalo, stíhala jsem. Petr zpomalil a průběžně víc myslí na pauzičky, kdy si ověřuje, zda stíháme. Zvykla jsem si už i na papírky a na prostor pro pokládání otázek v kterémkoli čase (včetně možnosti Petra odpovědět kdykoli, kdy mu to časově i tematicky zapadá), což mi přijde fajn interaktivní prvek.
Nevím, jak moc je to časově možné, ale možná by nebylo od věci občas zadat i nějaký miniúkol, který si každý z nás zkusí přímo v hodině a případné nepochopení nějaké části výkladu zachytíme už při hodině.



6. listopadu 2020 9:46

Lekce byla super, tempo taky. Moc děkuji za skvěle materiály, odkazy a úkoly. Úkoly pomahaji opravdu moc a byla bych vděčná za jakykoliv dalši odkazi na cvičeni v angličtině taky. Diky!



6. listopadu 2020 11:16

Sprava uzivatelu me zatim bavila ze vsech lekci nejvic. Nektere kroky jako vytvoreni/smazani uzivatele si muzu lehce overit pres GUI a cele to do sebe pekne zapada. Nemela jsme zadny problem, vse jsem stihala :)



7. listopadu 2020 20:51

Ahoj, lekce opět super. Hodně se mi líbily zajímavosti z historie, např. useradd a šifrování hesel. Budu si to pamatovat. Jak je možné, že Petr zná vše takhle do hloubky? Respekt a obdiv. Zaštěkala jsem si. Sudo - sandwich LOL. Velmi zábavná hodina :-) Chci mít svého Sudo doma... Sudo poweroff :-D takto mocné nástroje nám byly odhaleny. Vypnu všem počítač. Mají smůlu :-D I jak to Petr s ledovým klidem řekl. Fakt jsem se hodně bavila. Děkuji.



7. listopadu 2020 21:42

Hodina byla dnes tak akorát, děkuji :)



8. listopadu 2020 18:14

Vše se dalo krásně stíhat, hodina s užitečnými informacemi mě bavila, sudo vtípek se sandvičem byla dobrá třešnička lekce :)



10. listopadu 2020 11:26

Tentokrát jsem vše stíhala, všemu rozuměla, bylo to akorát. Díky :-)



10. listopadu 2020 16:46

Ahoj,

Zatím nejlepší hodina! :) Skvělé a akční téma! Všechno bylo skvěle předneseno, učivo šlo stíhat, po přečtení si poznámek se mi všechno oživilo a ani si nebudu potřebovat video pouštět znovu. :)

Přikládám pár překlepů v poznámkách:
pojďme he trochu rozbít - "ho"
znamená že musí být root. - čárka za znamená
Potřabuješ-li pustit příkazů - Potřebuješ-li pustit příkaz
Potřabuješ-li opravdu pustit celý shell - Potřebuješ-li
Další věc kterou může dělat jen administrátor je změna hesla. - čárka za věc a za administrátor
Aby se změny členství skupinách projevily, - ve skupinách

Těším se na další hodinu! :)
Iva