Hodnocení lekce

Lekce 3 – Procesy & deskriptory souborů

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

20. října 2020 20:07

Lekce byla super. Moje prvni, ale stihala jsem :)
Jedine co me napada, je vic prikladu z prace. Jako system admin to vyuziji kdyz... Ale to uz hodne rypam.



20. října 2020 20:47

Tato lekce už pro mě byla o dost těžší, než posledně, kvůli různým pojmům a hlavně principům, co který příkaz dělá. Víceméně jsem stíhala, občas jsem si youtube pozastavila.
Děkuji za srozumitelně podaný výklad, Petr se dobře poslouchá.



20. října 2020 22:00

Dneska to byl fofr, ani jsem si nestihala delat poznamky. :D Vyklad byl skvely a moc pekne pripraveny, ale klidne bych nekdy uvitala trosicku vic casu (hlavne kdyz mame neco psat). Jsem rada, ze bude domaci ukol, aspon me to dokope si to zopakovat :)



21. října 2020 7:35

Taky mne u včerejší Petrovy lekce napadá něco o raketě. A to jsou pro nás procesy zcela novým tématem. Příklad s rourou a více konci si budu muset ještě pustit znovu. V tomto směru jsem ráda, že hodina je nahraná a určitě si některé její části ještě pustím. A těším se na úkoly, které mi prozradí, jestli jsem látku pochopila. To nic nemění na tom, že Petrův výklad byl jako vždy skvělý. A moc za hodinu děkuji.
Ještě jedna poznámka k úkolům celkově: Jejich rozsah byl pro mne tím, co mimo jiné velmi zvyšovalo efekt účasti na kurzu Pyladies. Ocenila bych tedy, kdyby i na tomto kurzu dostatek úkolů byl.



21. října 2020 8:33

Občas to bylo rychlejší na zápisky, zpracování a poslech zároveň a nechtěla jsem zdržovat ostatní – super, že máme záznamy! :)

Zpočátku bylo těžší na pochopení, lsof spolu s prací v Pythonu – neporozuměla jsem principu, proč to děláme a co chceme získat, ale pak si to sedlo. :)

Lekce byla těžší než jsem čekala. :)

Vylepšit – možná přidat někam možnost – stíháš ano/ne. :) Ale k tomu jsou super záznamy, neboť se těžko odhaduje, jak jsou na tom ostatní.

Závěrem chci poděkovat, protože je super, co pro nás jako org a kouči s Petrem děláte – prima, že má člověk co užitečného dělat i v době korony. :)



21. října 2020 10:45

Lekci jsem stíhala hodinu 20 minut, pak jsem měla technický problém, který mě zdržel na 6 minut. Pokračovala jsem tedy se zpožděním, ale už mi to nešlo tak hezky jako předtím. A poslední půl hodinu jsem už vůbec nezvládala (jsem nemocná, tak to přičítám tomu). Rozhodla jsem se tedy dokončit lekci jiný den ze záznamu, až mi to bude myslet jasněji.
Na začátku se mi líbilo, že Petr psal poznámky tužkou na obrazovku (např. ctrl + d).
Ke konci, jak jsem se ztrácela, jsem nestíhala přesně příkazy, které Petr zadával, tak jsem si to vracela. Myslím, že by stačilo, abych dala červený papírek a poprosila o zopakování, ale jak jsem psala výše, včera nebyl můj den. Příště to zkombinuju s jitsi.
Líbí se mi krátké opakování na začátku každé lekce (jak to dělal Martin i Petr), pomáhá mi to, aby to ještě dosedlo.
Děkuji za lekci, dozvěděla jsem se hromadu nových věcí :-)



21. října 2020 12:27

Lekce byla pro mne priliš rychla ale možna kvůli to že čeština není můj mateřský jazyk. Každopadně, jsem rada že máme video zaznam a skvěle materjaly. Taky moc děkuji za domaci ukoly a dostupnost lektoru a kouču ktery jsou vždy dostupni a schopni pomoct se vše.



22. října 2020 9:25

Za mě super opakování na začátku. Lekce byla spíše těžší, určitě vím a věděla jsem už v úterý, že některé části si musím pustit znovu.

Příště asi zkusím Jitsi místo YT, i když jsem YT nezastavovala, postupně tam docházelo malinko k prodlení, ale šlo to poznat až ke konci. Hlavně k dotazům bude jitsi mnohem vhodnější...pokud mě stihne nějaký napadnout v záplavě nových informací a nebudu jen zpracovávat co jsem zrovna slyšela. :) MM



24. října 2020 19:12

Ahoj, lekce jsou skvělé. Petr velmi srozumitelně vysvětluje. Pro mě to bylo tentokrát rychlé tempo. Ztratila jsem se u kroku, kdy se použil textový editor - neviděla jsem to. Hodně mě ruší děti (ikdyž se snažím je zabavit předem, aby pak nechodily - i tatínek hlídá, prostě vždy hlavně ten mladší přijde), tak to byl asi jeden z těch okamžiků, kdy odvrátím hlavu. Pak jsem už nebyla schopná navazát, ale uklidňuje mě, že si vše přehraju znova. Projela jsem znova první i lekci a jsem v půlce druhé. Vždy je tam něco nového, co jsem při online hodině buďto nezaznemenala nebo zapoměla. Za mě bych klidně zkrátila lekce na hodinu a půl. Bývám už poslední půlhodinu hodně unavená a pozornost mi klesá. Je to jiné než být přímo ve třídě. Taky jsem po této lekci rozhodnutá mít počítač připojený i k extra monitoru, abych měla přehled. Moc děkuji za každou lekci!



25. října 2020 21:12

Ahoj,
Díky za další skvělou hodinu! :)
Líbí se mi, jak na začátku zopakuješ předešlé učivo, to je super. Rovněž je skvělé, že si můžeme materiály přečíst dopředu. Výklad je veden srozumitelně a zábavně, zelené lístky, zda rozumíme, jsou vyžadovány na těch správných místech.
V poslední hodině mi přišlo, že už bylo učiva najednou docela dost a jsem moc ráda, že je všechno zaznamenáno na youtubku a mohu si to znovu projít. Stejně tak materiály jsou velice dobře napsány. A taky se u nich občas zasměju, jako například wc. :)

K materiálům mám pár poznámek, kde jsem při čtení našla nějaký překlep. Neber to prosím špatně, naopak doufám, že tím trošku pomůžu do dalších let kurzu. :)
- V části Routry a filtry:
První věc, kterou udělaḿe, - čárka je nad m místo nad a
má k dispozici takzvaný standartní výstup - má být standardní
Standartní vstup - opět slovo standardní
přispůsobí svůj výpis „lidem“. - má být přizpůsobí
- V části Echo:
ktežto echo vypisuje přímo argumenty které dostane - má být kdežto a za argumenty čárka
Další způsob jak uložit text do souboru je použít - chybí čárky: Další způsob, jak uložit text do souboru, je použít
- V části Procesy a soubory:
má vyšší prioritu Pokud procesy - chybí tečka za větou
tahle hodnota se dá se změnit pomocí cd - druhé se je navíc
terminál ve kterém Bash běží. - chybí čárka: terminál, ve kterém Bash běží.
Python nám v mnohem pomáhá - čárka nad mnohém
modifikují pomocí číselních konstant - číselných
A ještě v google chrome prohlížeči za každým slovem končícím na ť není vidět mezera.
Díky a v úterý se těším na další hodinu! :)
Iva