Hodnocení lekce

Hadí workshop

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

25. září 2020 11:16

Ahoj,

první třetina pohoda, až hodně triviální. Druhá třetina kdy se začali řešit knihovny seznamy etc. tam byla krize. Nestíhal jsem si určit zpětnou vazbu mezi algoritmem a psaním kódu. Důvodem byla malá praxe v kódu. Ta malá znalost mne zpomalila pak jsem zůstal pozadu. Závěrečná třetina byla v pohodě, dostal jsem se víc do kódu a zároveň se celá situace zklidnila. V průběhu krize bylo hodně dobré, že tam byli support lidi, byli skvělí. Vyvedli mne z nějaké té banální chyby na které jsem se zasekl a tak jsem se dostal z problémů a mohl pokračovat. Bylo skvělé vidět pomocníčky jak rychle čtou a odhalují chyby a to i jen se začátečnickým kurzem. Je vidět, že jsou výsledky na lidech tak dobře patrné. Rád bych proto pokračoval v kurzech pythonu.

Martin Sadovský



25. září 2020 11:42

Stíhala jsi?
Ano

Rozuměla jsi všemu? Pokud ne - čemu?
Keď sa na to pozerám spätne tak tým veciam rozumiem ale v živote by som to nedokázala vytvoriť sama. Boli tam momenty keď som nechápala úplne každý detail ale jednotlivé celky stále dávali zmysel.

Byla pro Tebe lekce moc těžká/lehká/akorát?
Dopoludnia tak akurát, poobede to už začínalo byť ťažké.

Když jsi potřebovala, pomohl Ti kouč?
Ano

Můžeme něco vylepšit?
Myslím, že nie. Na jednej strane je ten celý deň proste priveľa ale na ďalšej strane to bola hlavná motivácia prečo som sa tam prihlásila. Je fajn, že sú všetky materiály a riešenia dostupné, človek si tak môže všetko zopakovať prípadne znovu prejsť to čo už bolo nad jeho schopnosti udržať pozornosť.

Diky moc, bolo to super!



25. září 2020 12:05

Kurz vedl velmi šikovný učitel (programátor). Vše dobře a trpělivě vysvětloval. Začátek byl OK. Vzhledem k tomu, že hra byla náročná pro začátečníky, odpoledne bylo náročné. Ale to je moje chyba, lektro a koučové se snažili maximálně. Děkuji.



25. září 2020 12:18

Stíhala jsem v pohodě. Ale je pravda, že jsem se kdysi dávno už s Pythonem setkala, takže jsem měla trošku náskok. Líbilo se mi rozdělení na seznámení s Pythonem (oprašovala jsem dávno zapomenuté znalosti) a samotné programování hada. Bylo to tak akorát složité. Sice jsme některé části kódu prostě kopírovali, ale dalo se pochopit, jak to celé funguje.
No a pak velké DÍKY za půjčení notebooku. Že se můj nepřipojí k internetu, s tím jsem nepočítala.
Suma sumárum - kurz, a to jak byl vystavěný, bylo přesně to, co jsem potřebovala.
Jo, a obdiv Petrovi, že zvládl kurz odlektorovat v roušce. (A ani nevypadal, že s tím má problém :-) )



25. září 2020 12:19

Ahoj,

kurz hodnotim velmi pozitivne. Byl srozumitelny, pomoc okamzita a jasna. Krivka obtiznosti strma, ale to je ve skutecnosti vec pozitivni. Celkove hodnotim kurz jako idelani start pro cloveka, co nema ani poneti o programovani, protoze vidi jak jsou zaklady v zasade jednoduche, ale da se s jejich pomoci resit komplikovane veci.

Diky za nej!



25. září 2020 12:31

Musím říct, že mě kurz příjemně překvapil. Lektor dokázal vše srozumitelně vysvětlit, takže i když jsem měla pouze základní znalosti jiného programovacího jazyka (Pascalu), rychle jsem se chytla a lekce mi nedělala problém. Po kurzu jsem měla pocit, že jsem se opravdu něco naučila a že to rozhodně nebyl promarněný čas. Líbí se mi i materiály, které jsou dostupné na vašich stránkách a ke kterým jsem se mohla doma vracet.

Pouze u závěrečné části (u programování hry Had) bych potřebovala podrobnější vysvětlení, ale když jsem si nad to doma sedla a analyzovala si kód, tak mi to začalo dávat smysl.

Návrh k vylepšení bych měla k organizaci kurzu - myslím, že by bylo vhodné rozeslat účastníkům telefonický kontakt na některého z koučů například prostřednictvím hromadné SMS. Při cestě na kurz se mi stalo, že můj spoj měl velké zpoždění (a bylo jisté, že na kurz dorazím se zpožděním, pokud vůbec), a raději bych takový problém řešila telefonicky než po e-mailu.



25. září 2020 14:19

Workshop se mi líbil moc. Petr byl skvělý lektor, dokázal srozumitelně a vtipně vyložit probíranou látku. Myslím, že jsem docela stíhala a že jsem látce rozuměla a to až do Hada. Tam jsem sice chápala, co jednotlivými kroky děláme, ale nestačila jsem to vstřebávat a už mi to připadalo docela těžké a tak jsem hlavně kopírovala z tabule. Organizace kurzu byla výborná. Koučové byli vždy po ruce a vždy pomohli. Líbil se mi systém barevných papírků. Ne, že bych nechtěla, ale fakt nemám co vytknout.



25. září 2020 18:08

Zo začiatku workshopu som osobne nemala problém so stíhaním a porozumením základov - tu by som zvládla i rýchlejšie tempo. To sa však bohužiaľ nedá povedať o asi poslednej 1/4 workshopu, kedy sa obsah z môjho pohľadu veľmi znáročnil a samotný priebeh bol pre mňa, ako začiatočníka, príliš rýchly na to, aby som stíhala písať samotný kód a zároveň všetkému rozumieť (samotné naprogramovanie hry - posuny hada, smery hada, atď.) - tu by som uprednostnila spomaliť.
Vo všeobecnosti sa mi ale workshop veľmi páčil, určite som sa naučila veľa nových vecí. Ku svojim poznámkam sa navyše môžem vrátiť i teraz a nad vecami, ktoré som nestihla pochytiť na workshope sa viac zamyslieť.
Všetci kouči boli veľmi ochotní a aj shopní vždy pomôcť - veľké plus.



26. září 2020 11:22

Workshop se mi moc líbil. Hlavně systém lístečků, kdy v případě, že jsem něco nevěděla, přiběhl kouč.
První část kurzu jsem ještě stíhala, bohužel druhou část, kdy už jsme programovali hada, jsem vůbec netušila proč některé příkazy píšu tam, kam je píšu. Často jsem se ztrácela a nyní bych už vůbec netušila co který příkaz znamená.
Před obědem jsem byla ještě bdělá, ale po obědě to vypadalo, jako by mi odcházel mozek :D o to víc náročné programování hada bylo.
Možná by bylo vhodné workshop rozdělit do jednoho víkendu. Třeba dvou pětihodinových bloků.
Nicméně bych ráda rozvíjela své znalosti v oblasti programování a snad se někdy zúčastním začátečnického kurzu.
Děkuji za možnost se workshopu zúčastnit! :)



26. září 2020 14:42

AHoj,

workshop byl skvělý a i dost naročný, ale osobně mi to vyhovovalo.
Jediné - pro příště by stálo info, že treba si vzít drobné na kafe. Aspon ja jsem ten člověk, co u sebe nosí jen kartu...
Moc děkuji za celý den. Vykald byl srozumielný, koučové nápomocní.

Tak snad příště! :)



26. září 2020 22:54

Ahojte PyLadies, (a PyGentlemen v podobe lektora a kouča),

v prvom rade ďakujem za Vaše úsilie a čas investovaný do organizovania tohoto kurzu.

Po organizačnej stránke prebehlo všetko v poriadku. Včas informácia emailom o podrobnostiach kurzu, všetko podstatné info obsiahnuté v emaile.

Úvodné pokyny na začiatku kurzu jasné. Akurát čo sa týka obedňajšej prestávky – ako malé vylepšenie možno dať na jej začiatku info pre tých, ktorí si objednávali spoločný obed, kam po neho ísť, (alebo kde počkať), príp. kde sú priestory na naobedovanie sa.

Stíhala jsi? - Ako aj bolo avizované, kurz prebiehal v svižnom tempe, čo bolo úplne pochopiteľné, keďže išlo o veľký objem preberanej látky. Z môjho pohľadu je to pozitívne, pretože sme toho stihli prebrať ozaj dosť :) Akurát ku koncu, keď sme dokončovali hadiu hru, bolo ťažšie sledovať, aké úpravy v kóde prebehli a kde ich do kódu vložiť, keďže sa nevošli všetky na premietacie plátno.
Rozuměla jsi všemu? Pokud ne - čemu? - Pre mňa bolo všetko dobre vysvetlené.
Byla pro Tebe lekce moc těžká/lehká/akorát? - Pri začiatočných témach ľahká, potom akurát.

Když jsi potřebovala, pomohl Ti kouč? - Áno, vždy.

Ešte by som chcela dodať ku tejto spätnej väzbe - je skvelé, že sú v nej otázky o ktoré sa možno oprieť. (stretla som sa so spätnými väzbami, kde je len prázdna kolónka na odpoveď, vtedy sa píše ťažšie :) )



28. září 2020 12:55

Ahoj!
Nejdřív bych ráda poděkovala, že jsem se workshopu mohla zúčastnit. Byla to skvělá zkušenost.
Co se týče organizace, byla jsem nadmíru spokojená. Kdykoli jsem si nebyla jistá, jak postupovat, nebo měla nějaký dotaz, ihned mi byl k ruce někdo z koučů, takže jsem celý den hezky stíhala. Bylo samozřejmě náročné se celou dobu chytat, ale jak v úvodu řekl Petr, cílem workshopu není naučit lidi za jeden den programovat, ale dát jim přehled o tom, jaké jsou principy programování. A přesně to jsme se naučili. Program workshopu byl dobře koncipovaný a myslím, že i přiměřeně obtížný. Bylo super, že jsme si vše ukázali v praxi na programování hry had. Celkově nemám co vytknout a ráda se někdy zúčastním podobné akce!
Díky!



28. září 2020 16:08

Ahoj, chtěla bych moc poděkovat. Workshop byl náročný, ale přínosný. možná zbytečně se odpoledne už soustředilo na bezduché opisování či kopírování kódu, abychom dodělali hada místo nějakého se zamyšlení se nad řešením.Ale byl to užitečný den.



28. září 2020 16:08

Ahoj, chtěla bych moc poděkovat. Workshop byl náročný, ale přínosný. možná zbytečně se odpoledne už soustředilo na bezduché opisování či kopírování kódu, abychom dodělali hada místo nějakého se zamyšlení se nad řešením.Ale byl to užitečný den.



29. září 2020 8:15

Kurz se mi líbil a určitě mě naučil. Líbí s mi, že máte na webu zpracované jednotlivé kroky, co se na kurzu braly, jen by mi možná pomohlo, kdyby jednotlivé kroky byly především v pozdějších úkolech vysvětleny, kde jsme dané řádky vzali a proč je zapisujeme zrovna takto. Občas jsem měla trošku pocit, že jen opisujeme z tabule, protože už nebylo tolik času to vysvětlit. Ale vše se dá samozřejmě dostudovat zpětně.
Každopádně děkuji za super kurz, moc se mi to líbilo!



29. září 2020 16:59

Zdravím,
ještě jednou velké díky za organizaci a čas všech. Zejména chválím systém papírků.

Myšlenka - vložit jeden blok s názvem "Aneb co se může pokazit". Tj. časté chyby se kterými se obecně zápasí.



2. října 2020 16:04

Páčil sa mi workshop, len začiatok na to ako sa pomaly rozbiehal tak koniec tomu bol neprimerane zložitejší, ale keďže ste nám v podstate len ukazovali ako to funguje a ako sa taký program píše, tak to bolo fajn