Hodnocení lekce

Lekce 1 – Výrazy a podmínky

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

5. října 2020 21:11

Problémy jsem měla spíš technického rázu. Asi po dvaceti minutách jsem přešla na youtube, bylo sice o chvíli zpožděné, ale nezasekávalo se a byla vždy vidět obrazovka (na té druhé stránce jsem měla často jen čtverečky a ze začátku jsem měla problém rozumět mluvenému slovu).

Co se týče obsahu lekce, pak jsem asi docela spokojená s tím, co se podařilo obsáhnout. Přiznám se, že v příkazovém řádku jsem dost bojovala, protože mi tam vlivem záseku utekla jedna nebo dvě informace a pak jsem ji dohledávala v materiálech, ale pomohl mi kouč skrze googlovskou tabulku. Jinak se mi věci zdály dobře vysvětlené a bylo to příjemné zopakování a rozšíření.



6. října 2020 8:03

Já jsem trošku napřed, díky materiálům pro samouky, takže jsem se nedozvěděla nic nového, tím, že se jede podle stejných osnov. Avšak příjemně mě překvapilo, že se během jediné lekce stihlo probrat tolik věcí. Jinak na jitsi má sice člověk kontakt s ostatními, ale nebyl vidět lektor, takže jsem sledovala na youtube, možná by bylo fajn, tohle ošéfovat, nebo na to upozornit dopředu.



6. října 2020 10:41

Takže trochu konstruktivní kritiky :).
Já jsem začátečník, ještě před pár dny jsem vůbec neměla o programování ani páru a začala jsem se doma učit dle vašich materiálů pro samouky na internetu. A to jako klobouk dolů pro toho, kdo ty materiály připravoval. Ty jsou tak suprově napsaný, že já, jako počítačový antitalent, jsem pochopila o co jde a šlo mi to.
Přednáška byla super, hezky vysvětleno, ale nic nového jsem se nedozvěděla, což neříkám, že je špatně :). Ale jako opakování super.



6. října 2020 12:24

Navrhovala by som prejsť z Jitsi na Zoom alebo inú technológiu. Video sa zasekávalo, musela som prejsť na Youtube kde bolo video pozadu. Myslím, že počas lekcie by sa ľudia nemali sústrediť ešte aj na technické problémy s videom a zvukom.



6. října 2020 13:03

Přednáška byla super:)Vše bylo srozumitelné, stíhala jsem a koučové byli moc milí:)Těším se na příště.



6. října 2020 13:49

Líbila se mi srozumitelnost výkladu i přístup, který byl velmi přátelský i vůči nováčkům. Trochu mě osobně zmátlo, že se vše probíralo od začátku, protože ve formuláři na přihlášku bylo napsáno něco ve smyslu, že se nebudeme zabývat takovými základy, jako je proměnná, protože už se očekává, že jisté základy máme. Přestože však byla hodina pro mě spíše opakováním, odnáším si drobné postřehy, které se mi budou do budoucna hodit.



6. října 2020 14:14

Úvodná lekcia bola fajn, akurát možno trochu ľahká, vzhľadom na to že sa však všetci musíme dostať na nejakú jednotnú úroveň asi primeraná. Celkovo podla mňa dobre organizované.



6. října 2020 19:10

Za mě perfektní úvod. Upřímně jsem se trochu bála, že si sama doma za počítačem nebudu vědět rady a jak se jednou ztratím, nenavážu. Organizace je ale dobře promyšlená a přesvědčila jsem se, že ikdyž bych někdy měla problém, koučové jsou schopni mi na dálku pohotově poradit. Co se týče obtížnosti, myslím, že úroveň je přiměřená. Absolvovala jsem Hadí workshop, takže první lekce pro mě byla spíš na zahřátí. I tak jsem ale moc ráda, že jsem si vše zopakovala a připomněla. Věřím, že příště už to bude větší výzva. Moc se na ni těším! :)
Možná bych taky příště raději zkusila Zoom místo Jitsi. Musela jsem několikrát obnovit okno a opětovně se přihlásit, protože se mi zasekl obraz. Zatím to pro mě nebylo až takové omezení, ale až budeme dělat těžší věci, které jsem nikdy nezkoušela, potřebovala bych plynulejší výklad a hlavně vidět, jak se píše script.



7. října 2020 10:46

Byla jsem přihlášena online přes jitsi. Chytala jsem se do půlky a pak se zasekla na jedné chybě a potřebovala jsem čas na to jí odhalit. Proto jsem pak spíš zbytek kurzu sledovala a další den jsem si to v klidu projela znova a dokončila. Tento způsob mi nevadí - když nemůžu být přítomna osobně, jsem ráda aspoň online.


  • jako mínus jsem vnímala u jitsi, že se párkrát zaseklo na cca 5-10 sekund a taky že lektor sdílel něco na obrazovce, ale ukazovalo se to až po delší době. Ne v reálném čase, když to popisoval..ale to se stalo třeba 3 krát a možná to je chybou mého připojení. Težko říct.


  • bylo to jinak moc příjemné a určitě se těším na další lekci. Děkuju




7. října 2020 17:55

Lekce byla v prijemnem tempu, ktere se dalo stihat. Vyklad byl pochopitelny. Libi se mi system s barevnymi listecky.



8. října 2020 11:32

Prvá lekcia bola dobrá, dobre organizovaná len mi pri výuke online chýbalo, že som nevidela, čo ukazoval prednášajúci priamo v Python.



8. října 2020 12:36


  1. online sraz byl fajn, tempo tak akorát, materiál srozumitelně vysvětlený.
    Měl jsem na začátku problém, se kterým mi kouči rychle pomohli.
    Velmi dobře jsou připravené ty materiály k lekcím.
    Zatím není co kritizovat :-) a ani mě nenapadá co by se dalo vylepšit



9. října 2020 21:18

Stíhala jsem. Díky. Lekce byla akorát, myslím, že na to že byla napul on line byla super.



10. října 2020 23:46

První lekce byla pohodová. Všechno srozumitelné, tempo přiměřené, koučové vždy na blízku. Fyzická přítomnost v učebně je obrovská výhoda. Příště už to bude online a tam už takovou pohodu nečekám.



11. října 2020 21:24

Ahoj, moc děkuji za lekci. Plnění domácích úkolů je super, ta zpětná vazba. Akorát ta online forma byla celkem náročná. Sledovat tolik odkazů zaraz. Možná by bylo lepší využít jiných nástrojů (Zoom)...ale i tak to bylo super, díky.



12. října 2020 12:16

Při online koučingu je náročnější řešení, sdílený dokument je dobrý nápad, ale zvážil bych možnost, že by každý účastník mohl mít i vlastní list, ve kterém je možné se více rozepsat. Případně využít Slack s DM?

U Jitsi se bohužel dost stávalo, že se obraz rozmazal a bylo potřeba stránku obnovit (ale obnovení pomohlo).

Zdá se mi, že spoustu lidí opět ignoruje Slack, tak jestli nezkusit zase svolávání, tzn. ať se odhaklíkují, že něco četli/viděli?



12. října 2020 14:34

Pre mňa bola lekcia v pohode, všetko som stíhala. Som rada že sme začali od základov. Mohla som si zopakovať veci čo už som poznala. Akurát som sa v polke musela prepnúť na live YouTube pretože jitsi mi začalo dosť sekať a nič som nevidela.



12. října 2020 17:49

Obecně super a pokud mám něco najít ke zlepšení tak snad jen, že slidy k lekci se načítaly se spožděním oproti audio doprovodu :)

Naopak se mi hodilo když jsem k lístečkům mohla rovnou zadat dotaz. V průběhu přednášky se mi totiž hůř přepíná mezi různými komunikačními kanály.



17. října 2020 23:51

S rychlostí mám problém obecně, jen jsem úplně nevěděla, jestli moje nestíhání v programování na střední bylo vyučujícími a jejich předpokladem, že všichni všechno hned poberou, nebo mnou. Tato lekce byla pro mě rychlostně spíše náročnější, když jsem ještě neměla úplně zažité přepínání mezi složkami a spouštění souborů v příkazovém řádku.
Nicméně jestli většina řekne, že rychlost je ok, tak jsem spíše já, kdo je pomalej - to uznávám. Z tohoto důvodu mám ráda, když se nad tím mohu v klidu doma zamyslet na jak dlouho chci, a úkoly představují skvělou a pro mě zábavnou motivaci.
Ale kouči jsou rychlí a vždy připravení a Petr má hezky srozumitelný přednes.