Hodnocení lekce

Lekce 1 – Instalace

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

19. září 2019 14:50

Testovací zpětná vazba od organizátorky Verči: Za mě byla hodina byla fajn, Zuzka to opět skvěle odmluvila :). Pro příští běhy bych zvážila možnost nechat holky nainstalovat Python doma (stejně jako editor) - a komu to nepůjde, ať přijde třeba dřív. Myslím, že to tak už v Brně nebo Ostravě dělají, a bylo by víc času procvičit příkazovou řádku a třeba editor.



19. září 2019 18:30

Ano vetsinou jsem stihala. Jen jednou jsem se trochu opozdila, protoze se mi nedarilo smazat slozku :D. A nez jsem vyhledala v materialech a poradila se s coachem, jak ji smazat, tak jsem uz zase nevedela, jak si aktivovat virtualni prostredi ... takze se budu ted doucovat doma. Jinak je vsechno super. V emailu nam bylo sdeleno, ze nas bude v mistnosti trochu vice a tak jsem se bala, abych dobre slysela a mela dobry misto, ale nakonec se to vsechno dalo a mistnost je super, jak je malicka, tak je vsechno dobre slyset a vsemu rozumet. Takze prvni dojem super! Dekuju a jen tak dal! :)



19. září 2019 18:40

První hodina se mi moc líbila, tempo tak akorát. Koučové super, moc se mi líbí nápad s červenými a zelenými papírky.



19. září 2019 20:58

Ahoj, 1.lekci jsem stíhala, zatím jsem rozuměla všemu. Lekce probíhala v pohodovém tempu, zelené a červené lístečky jsou super vychytávka, nemusíme se překřikovat.Koučové jsou velmi ochotní, oceňuji domácí úkoly. Zatím nemám co vytknout, uvidím, jak budu stíhat další lekci. Zatím moc díky.



21. září 2019 10:44

Abych byla upřímná, moc jsem nestíhala, vysvětlování bylo srozumitelné, ale troufám si říct, že vše je pro lidi, kteří s PC umí pracovat. Všude jsem četla, jak na tento kurz nepotřebuji žádné znalosti, ale to bych řekla, že není pravda. Kdybych se uměla jen přihlásit na email a FB, byla bych úplně v háji, a i když s PC běžně pracuji, stejně to pro mě bylo náročnější na pochopení, ale třeba je chyba ve mně.
Ano, kouč mi pomohl, to bylo fajn.



21. září 2019 14:49

Verča se ve své zpětné vazbě zmínila, že by nebylo od věci nechat si všechny nainstalovat Python (stejně jako editor) doma. Osobně si myslím, že je to skvělý nápad já měla Python už také nainstalovaný a pokud by to někomu doma nešlo, byla by to další příležitost, jak se mohou účastnice kurzu víc seznámit už na začátku, protože by si před samotným začátkem mohly s instalací vypomoci. Pro mě osobně byla první lekce velmi lehká, ale to proto, že už jsem byla na jednodenním Python kurzu. Prvních pár hodin pro mě tedy bude opakování, ale myslím, že mi lekce velmi brzy přestanou připadat lehké. Když jsem se potřebovala na něco zeptat kouč přišel v podstatě okamžitě, což byla paráda.



23. září 2019 11:17

Ahoj,
díky za super uvedení do Pythonu. Za mě bylo vše naprosto v pořádku a užil jsem si první hodinu.

Těším se na příště :-)



23. září 2019 11:22

PRo mě byla lekce fajn. Vše jsem stíhala a rozuměla tomu, ale lekci jsem už kdysi procházela, takže tím to asi bude. Ale myslím, že i pro uplne zacatecniky bylo tempo ok.
Barevne listecky mi prisly jako vyborny napad. Zě mě nic ke kritice.
Díky!



23. září 2019 12:04

Ahoj, stihala jsem a zatím naštěstí chápal všechno a tempo bylo akorát, možná hodina mohla byt trochu svižnější, ale zřejmě to bylo dáno tím, ze to byla první hodina a probíhala instalace python atd. Ale jinak chci moc pochválit zapálení, super komunitu, atmosféru, moc se těším na další hodinu :)



23. září 2019 13:12

Zatím nemám sebemenší námitku. Stíhala jsem a zároveň se mi líbilo, že když někdo nestíhal, nebyl z Vaší strany vyvíjen vůbec žádný tlak, spěch ani netrpělivost. Systém lístečků je perfektní (teda až na to, že je my zapomínáme sundavat..) Koučové byli hodné hbití. Ikdyž bych Vám ráda napsala nějakou kritiku, v zájmu zlepšování, nic mě nenapadá. Jsem moc spokojená, díky!



23. září 2019 14:26

Ahoj bylo to super, ale to asi píše každý. Stíhala jsem a ještě jsem si to stihla zopakovat což bylo důležité protože jsem se mohla rovnou zeptat.
Ale co mi není jasné Příkazová řádka, Python >>>, a Visual a teď ten rozdíl mezi tím vším. Když si otevřu příkazovou řádku kde aktivuji venv a pak dám python tak jsem na >>> a to jsem tedy taky na příkazové řádce nebo už je to pyhon?
Další mé nepochopení když jsem ve Visual nahoru napíšu třeba print(ahoj) dolu do příkazové řádky najedu do pyladies\01 python ahoj.py a no se mi vypíše ahoj. Toto je taky příkazová řádka kde si musím aktivovat venv?
Proč mám nainstalovanou příkazovou řádku, python a ještě Visual. Ve Visual přeci mam jak python tak příkazovou řádku.
Ptám se proto protože mi někdy není jasné jakou příkazovou řádku máte na mysli při výkladu. Moc děkuji



23. září 2019 14:32

Myslím že by bylo fajn ukázat jak se pracuje s editorama, které jsme si naistalovali. Otevírání souborů, mazání atd.



23. září 2019 21:31

Základní příkazy v terminálu znám a Python už jsem měla nainstalovaný, takže to pro mně nic nového nebylo, ale myslím, že to vůbec nevadí :)

Lekce za mně byla ok, jen mi přijde zvláštní přestavovat se na konci



23. září 2019 21:38

Stíhala jsem i rozuměla, tempo bylo na mě spíše pomalejší. Lekce mi přišla lehká. Kouč zasáhl okamžitě a pomohl. Zlepšení mě napadá v taháku na příkazovou řádku - chybí mi tam rmdir a rmdir /s a v taháku na speciální znaky bych ocenila klávesové zkratky Alt+číslo, protože jak je to v taháku, tak mi to nefunguje (asi bych musela přepnout na anglickou klávesnici???). Sama jsem si před hodinou udělala seznam některých klávesových zkratek (třeba na ), jinak bych asi tápala.



23. září 2019 22:23

Zatím jsem rozuměla všemu, lekce byla spíš lehká, ale řekla bych, že to se rychle změní :-).
Pomoc kouče jsem potřebovala jenom, když jsem si ve volné chvíli zkoušela vytvářet a mazat složky - v materiálech není příkaz "rmdir" a "cd .." a já si to před tím bohužel nenapsala... Ale kouč mi samozřejmě pomohl :-). Takže za mě jedině doplnit tohle do materiálů. Případně by bylo fajn do materiálů doplnit (nebo říct, když jsme si ty příkazy ukazovali), co vlastně ta písmena znamenají. Pak se to mnohem líp pamatuje, než když to člověk vnímá jenom jako náhodné sekvence písmen. A nebo jste to říkali a já to jenom nezaregistrovala. to se omlouvám :-).
Ale celkově mi to zatím přišlo super, těším se na další lekci!



24. září 2019 8:09

První hodina se mi moc líbila. Byla hlavně organizační a na následné instalování pythonu a první krůčky nezbylo moc času, ale pomocí koučů nebyl problém se rychle orientovat. Nemám nějaké zásadní výhrady krom toho, že mi přišla lekce trochu uspěchaná, ale vzhledem k tomu, že jsme neměy příliš času, tak je to pochopitelné.



24. září 2019 11:25

Všechno bylo příjemný a moje očekávání se vyplnilo. Jenom jsem měla problem nainstalovat venv pro nejnovější verzi (Python 3.7).
Mám Windows 10 a několik verzí Pythonu (2.7, 3.4 a 3.7)


py -3 -m venv venv - fungovalo jenom pro Python 3.4


https://docs.python.org/3/library/venv.html#
Tady jsem našla, že mám spíš používat


python -m venv venv




24. září 2019 12:48

Sraz se mi hodne libil a byl perfektne organizovan. Lekce byla pro me akorat, bylo to srozumitelne a vsechno jsem stihala. Trochu jsem mela problem s rm -rv prikazem, uniklo mi ze je potreba pridavat to -rv, ale kouc mi vzdycky pomahal, kdyz jsem to potrebovala.



24. září 2019 22:22

Holky, ja budem strucna. Hodina bola super, vsetkemu som rozumela, co sa asi casom zmeni 😀. Vsetko, ale uplne vsetko mi prislo super! Nemam vycitky, ja rada upozornim na pripadne mozne vylepsenie ale teraz naozaj nemam co. Len tak dalej 😉



26. září 2019 15:34

Stihala jsem. Rozumenal jsem vsemu, popripade se doptala. Jako uvodni hodina mi prisla hodne dobra a nebylo toho presprilis. Urcite bych pokracovala v podobnem duchu, mozna lepe navazat mezi nekterymi odlisnymi oblastmi a lepe vysvetlit k cemu mi bude to virtualni prostredi. jinak dekuji.