Hodnocení lekce

Lekce 7 – Testování - výjimky a moduly

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

11. dubna 2019 7:14

Nevim co na to rict. Nebavilo me to a Pavel sam nevedel ktera bije. Zase neco, co udelat sloziteji. Na dlouhy kod se to da vyuzit, ale neco, co ma par radku a vyznat se v tom... Polovina lidi vzdala uz samotný zapis, tady neco napsat, pak neco napsat tady, smazat to, protoze je to kravina, napsat tam neco jineho, tady neco pripsat a ono to nejedeee. Chaooooz :(



11. dubna 2019 12:35

Nestiham. Snažím se to pobrat a studovat i sama doma,ale tempo je vražedné,aspoň pro mě.budu jen tichý pozorovatel 😉



11. dubna 2019 15:16

Nestíhala som ani opisovať...
Prišlo mi to strašne zmatečné. Doma si to z materiálov skúsim naštudovať, ale za nňa to bolo dosť chaotické.



11. dubna 2019 20:09

Ahoj,
tak tahle hodina byla na mě asi trochu moc... skoro jsem nevěděla o čem se mluví, přijde mi, že jsme se hrozně posunuli dopředu ale zároveň se nějak nedovysvětlili nějaký základní věci (např. proč tam napíšeme zrovna toto, co to dělá, atd.) Nechcete udělat zase opakovací lekci? minule byla super :D
Jinak kouči parádní, jako vždycky, díky.



11. dubna 2019 21:48

Hodina mi přišla zmatená. Chybělo mi projetí domácích úkolů z minula. Samostatná práce byla super a koučové vždy pomohli. Vysvětlování modulů budiž, ale bohužel Pavel střílel od oka a nějak mě ten závěr ani nebavil.



13. dubna 2019 21:21

V průběhu poslední hodiny mi v hlavě naskakovala chybová hláška "FatalError". Začínám si na kurzu připadat jak na závodě sprinterů. Neodešla jsem jen proto, že jsem nechtěla rušit ostatní.

Jediné co jsem pochopila je, že modul je soubor slouží k tomu, abychom nemuseli opisovat stále dokola bloky kódu, ale nějakým způsobem odkázali na příslušný modul a hotovo. Pak taky chápu, že definice funkce je nějaký předpis, se kterým se pak dál pracuje a odkazuje se na něj, ale jak to použít, to mi stále nějak utíká.

Jestli je cílem kurzu zjisti kolik holek odpadne při této rychlosti výuky, tak v tomhle případě myslím, že osnovy jsou moc dobře napsané. Ale jestli je cílem, aby holky získaly nějaký pevný základ, tak prosím po malých a jednoduchých věcech a kouscích, jestli je to vůbec proveditelné.

Ještě, že je potom pivo :). Tož zdar a sílu. :)



14. dubna 2019 10:56

Ztrácím se. Už pár posledních úkolů bylo pro nevyřešitelných. Na hodině to ještě pobírám, ale pak sednu k úkolu a mám pocit, že je to úplně jiná látka. Když jsme si pak někdy úkol ukázali, nepobírám, jak to mohlo někoho napadnout.
Poslední hodina byla už totální demotivační chaos. Nechci to vzdát, ale obávám se, že ze mě bude tichý pozorovatel.



15. dubna 2019 19:23

Po poslední hodině mám pocit, že nevím jestli se dostanu do finále kurzu. Jak zde již bylo napsáno, mám též problém s domácími úkoly...na hodině to docela pobírám a pak doma netuším co kam napsat, jak to asi můžu napsat... ani nevím, jestli mě to ještě baví. Na posledni hodině jsem už totálně nechápala co děláme a ani jsem už neopisovala, protože vše bylo několikrát přepsáno a upraveno.. Pro mě asi zatím nejhorší hodina. Jinakou koučové super a myslím, že pivo to aspoň zachránilo :-D



15. dubna 2019 21:13

Interaktivní lekce se mi líbí mnohem víc než jen prosté vysvětlování. Chápu, že některým se tento způsob probírání nemusí líbit, protože nechápou o co jde. Ale od toho je domácí příprava, všechny jsme věděly do čeho jdeme a pokud se tomu nebudeme věnovat i doma a nebudeme se to snažit pochopit všemožnými způsoby, tak pak jsme tam zbytečně.

Na druhou stranu, při vysvětlování funkčnosti modulů na ukázce s piškvorkama jsem byla taky docela zmatená..

Ještě malilinká prosba - šlo by více větrat? Mozky potřebují kyslík, třeba nám to pak půjde líp... :D :D



17. dubna 2019 12:44

Některé hodiny se povedou a některé holt ne a asi všichni tak nějak cítíme, že tadle patřila k těm horším. Tento kurz je trošku z rychlíku (zvlášť pro ty z nás, které o programování věděli dosud kulový), ale nemá však podle mě cenu nesmyslně kritizovat, či házet flintu do žita, ale napsat co by se dalo zlepšit a jak si navzájem pomoci. Navíc si myslím, že jsme dobrá parta, která si může pomoci navzájem na slacku, na hodině, nebo na pivu :)
Mě by pomohlo, kdyby každá hodina měla koncept a my tak věděly co se bude na každé hodině +- dít. Začínalo by se
1) opakováním z minula a projítím domácích úkolů (což mi na minulé hodině chybělo), dále pak
2) úvodem hodiny: kde by se krátce tříbodově shrnulo CO, PROČ a JAK (např. co se bude probírat/co je cílem, proč- k čemu to je, jak - pomocí čeho se to naučíme).
3)samotnou podstatou probírné látky: tady by bylo dobrý, zvlášt pokud bude hodina více teoterická jako byla ta minulá, dopředu připravit kody (klidně hodit i dopředu na nextcloud) k tématice a na těch pak rovnou vysvětlovat jak pro blbé todle dělá todle, když změníš todle, změní se ti toto, protože... Myslím, že by nám to pomohlo se soustředit na téma a ne na přepisování a Pavlíkovi ne na vymýšlení, ale na vysvětlování. Nemusí být po každém probraném kodu, ale např. po nějaké sekvenci je třeba se nás fakt ptát. Já vím, že to zní možná jako blbost, ale dokud se nezeptáš, tak Tě vlastně ani nenapadne přemýšlet nad tím, že tomu nerozumíš, nebo nad nějakýma dalšíma souvislostma.
4) samostatná práce na hodině - zkoušení nové látky, za pomocí koučů. 5) shrnutí (opět za mě by bylo dobrý např. CO - co sme se naučili, Přoč - proč k čemu je to dobrý, Jak jak sme se to naučili): je fakt důležité, pač někdy je pro nás nových věcí tolik, že to nechytíme uplně napoprvé a takto bychom si to znovu všechni utřídili.
6) úkol na další hodinu: přesné definování co je úkolem, opět otázka zda chápeme zadání,možná pomoc příkladem jako to bylo u 21, nebo různé hlavičky atd. Když budeme mít koncept hodin, myslím, že hodina bude čitelnějčí a efektivnější pro všechny.
Pokud to někdo dočetl až sem, děkuji a budu ráda, pokud si nějaké nápady vezmetea implementujete do hodin (i když chápu,že to bude třeba další týden). Jinak omlouvám se, za zpětnou vazbu až nyní, ale myslím, že je lepší si to uležet a psát bez přehnaných emocí :D