Hodnocení lekce

Lekce 4 – Opakování a cyklus While

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

23. března 2019 17:20

Ahoj, myslim, že som stíhala.
Nepochopila som, ako želva nakreslí spirálu, ale práve sedím nad materiálmi, tak mi to možno docvakne.
Kouči pomáhali, inak opáčko bolo fajn.



23. března 2019 21:02

Musím říct, že u mě měla opakovací hodina opačný efekt a přestože jsem nebyla mezi těma, co se o opakování přihlásili, tak mi středeční hodina udělala v hlavě dokonalý guláš.
Tvorba slovníčku šla dost ztuha a zdálo se mi, že to chtělo lepší přípravu.
U pokusů o spirálu v Turtle už to byl totál chaos :-)
While jsem pochopila, ale hlavně proto, že jsem se s ním už setkala dřív, tak nedokážu ohodnotit, jestli to bylo dostatečně pomalu vysvětleno



23. března 2019 23:02

Po tříhodinovém telefonátu jsem dala dohoromady oko bere a hod kostkou. Názor kámoše, co jsem s ním telefonovala byl, že mám prostě problém s tím, co patří do určitého bloku kódu a co ne. Byla na tom část pravdy.
Ale musím říct, že je fakt rozdíl mezi tím, když jsme na kurzu a snažím se pochopit, opsat a vstřebat a mezi tím, když na to mám čas tvořit a někdo má čas mi to vysvětlovat dokola.
Opakovací hodina byla fajn, ale po pocení úkolů výše vím, že mi opáčko, dalo asi tak 50 %. Část kódu z oko bere na netcloudu: pokracovat = "ano" == input("chceš pokračovat) ..................... perfektní záležitost, jak nováčka, začátečníka totálně splést.A vím, že, když se dá něco zkrátit, je to super, ale ne v případě, když se teprve učíte držet pero a psát písmenka. Tohle = a == není to samé (aby se to dostalo pod kůži, je třeba toho napsat a napřemýšlet víc). A nebo prostě nemám takovou potřebnou rychlost učení se.



24. března 2019 18:10

Opakování moc pomohlo utříbit dosud probrané učivo, bzlo fajn, že se probrali i některé zajímavé domácí úkoly. Novou látku jsem myslím pochopila v pohodě. Nevím, jak se bude stíhat, ale bylo by super nějakou takovou napůl opakovací lekci udělat i v budoucnu, kdyby to bylo možné.
Jen poprosím Pavlíka abz si buď sedal víc na stranu nebo aby všechno, co píše, dával na obrazovce výš, protože na to není přes jeho hlavu vidět.



24. března 2019 21:03

Ahoj,

hodina se mi líbila, jen jsem asi čekala, že opakování bude vypadat trošku jinak :). Čekala jsem, že projdeme základy - jak udělat cyklus, jak zadávat funkce atp. Slovníček pojmů byl taky super, ale přišlo mi, že jsme se na tom strašně zasekali - čekali jsme než si řekneme, co je to řetězec atp. a ve finále jsme nad tím strávili zbytečně moc dlouho :). Např.: Pro efektivitu by se mi příště asi víc líbilo, abychom si prošli jednotlivé znění úkolů v Domácích projektech, která nám nebyla jasná - a ta si vysvětlila, případně konkrétní věci, v kterých opravdu tápeme.

Strašně se mi ale líbí, jak se nám snažíte vše s obrovskou trpělivostí vysvětlit :). Moc se mi na kurzu líbí a díky za něj!



25. března 2019 9:52

Ano, stíhala jsem. Je legrace, že se Pavel zamotal do spirály a nezvládl ji udělat, což by asi jako lektor měl? :-D
Jinak bylo fajn, že jste promítli obrázky z předchozích domácích projektů :-) A děkuji za možnost ochutnat pro mě netradiční mňamky, chutnalo :-)



25. března 2019 18:39

Opakovací hodina byla fajn. Na začátku mi to přišlo trochu zmatené, ale pak už dobrý. Víceméně jsem stíhala, až na chvíli, kdy se řešila spirála. Vysvětlení funkce while v pořádku :)



26. března 2019 8:57

Minulá hodina byla taková pohodová v dobré atmosféře. Opakování bylo fajn a pomohlo si ujasnit definice. Čekala jsem, ale že bude probíhat trochu jinak (že se budeme víc ptát co nám je nejasné a zkoušet na praktických příkladech). Je i škoda, že jsme se trochu sekli na spirále, což byla na jednu stranu škoda, na druhou stranu to vidím z pozice začátečníka, že když si s tím lámu hlavu doma, že ani kouč nemusí být všemocný a mít kod napsaný raz dva. Jinak v lepší orientaci na hodině by ještě možná pomohlo, kdyby Pavlík nepřepisoval u hotových příkladů už napsaný kod a př./možnosti které už jsou probrané,by se zakomentovali (vím, že občas předchozí př. komentuje - jen aby si dával na to pozor). Nám to usnadní orientaci, zvlášť pokud jsme se zdrželi např. v přepisování. Cyklus while vysvětlen pěkně, fajn příklady a jsem ráda, že jsme využili čas a začali s hrou už na hodině. Po tom co se snažím dát dohromady DÚ zjišťuju, že ve větším zadáním mám problém s přiřazením proměnné (ale snad se to nějak pujde líp časem a zkušenostma:) ).



26. března 2019 9:27

Začátek byl dost chaos, přišlo mi, že Pavel nevěděl, jak to uchopit a zasekali jsme se na tom. Na druhou stranu se mi líbilo to společné psaní kódu, donutilo mě to víc přemýšlet. Za další tři lekce by se mi zase líbila první hodina opakování, ale ve formě shrnutí předchozího. Aby se to v hlavě pořádně usadilo. Jinak jsem ráda, že jsem zvolila středu a ne jiný den. Rychlejší tempo bych nestíhala kvůli nedostatku času na samostudium. Srazy mi přijdou super, opravdu splňují moje očekávání, ale aby se člověk opravdu posunul, chce to domácí přípravu. V tom nám skvěle pomáháte na slacku. Celkově jsem moc spokojená.



26. března 2019 10:41

Ahoj,

všetko sa dalo stihnut, myslim že while loop som pochopila.