Hodnocení lekce

Lekce 1 – První program

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

27. února 2019 21:02

Dnešní sraz byl super. Kdykoli byla potřeba, hned mi pomohl kouč. Těším se na příště. :)



27. února 2019 21:20

Prvni lekce se mi vcelku líbila :)
Asi jsem trošku nestíhala občas a občas jsem nerozuměla tomu co se děje. Ráda bych kdyby pro příště se šlo trošku pomaleji a víc se vymezil čas na vysvětlení a na samostatné pracování (s kouči), protože potom občas nestíhám i něco dělat v Pythonu a ještě poslouchat rychlý výklad.
Myslím, že je super co děláte ale mam trošku strach jestli to zvládnu, mám pocit, že mi to občas nejde moc a stydim se zeptat ale jinak tak 90 procent jsem dneska zvládla pochopit takže zatím hodnotím určitě dobře :)



27. února 2019 22:10

Kurz je super. Všichni vstřícní a milí. I když jsem se ztrácela,tak mi hned poradili. Mne jen trošku chyběl úvod - nikdy jsem např. Atom a tak neviděla. Takže věci pro lektory a poradce jasne,jsem ani netušila kde a co.a potřebovala jsem to vysvětlit individuálně.Asi bych potřebovala kurz pro BLONDYNY -kliknete vpravo dole a uděla to to a to .... děkuji moc za váš čas a odhodlání.



27. února 2019 23:54

Prva hodina bola super, tesim sa na dalsie. Išlo to podľa mna docela pomaly ale to asi v kurze pre začiatočíkov tak má byť :). Ste super, že to robíte, kouč pomôže keď treba a všetkému sa dá rozumieť. Fakt sa teším na budúcu hodinu :)



28. února 2019 8:32

(koucka) Byla to fajn uvodni hodina. Organizacne super podchycena, diky Lucie a Martino! :-). Pavel prirozene tvori punkovou atmosferu ;-).
Z me perspektivy: zvazit vic dotazu do publika - jestli jsme na stejne note, nez pujdeme dal.
Taky mi prislo slozite na pltne odlisit, kde je editor, prikazova radka (v tom online pythonni konzola). Aspon mirne barevne odliseni? Nebo radkovani v editoru?
+ Skvela atmosfera na pivu po srazu :-)



28. února 2019 9:23

Ahoj,
v první řadě Vám patří můj dík za to co děláte a všem dobrovolníkům.
Teď už ke zpětné vazbě:
Stíhala jsi? Ano řekla bych, že jsem stíhala, ale musím přiznat, že tempo bylo rychlé. Nesnažila jsem se totiž jen opisovat co je na tabuli, ale dopňovat si např. jiné jména.
Rozuměla jsi všemu? Pokud ne - čemu? Ano rozuměla jsem zatím všemu, ale vím, že se nyní musím na vše podívat v klidu doma a ujasnit si znovu co a proč a proces tak alespoň trošku zautomatizovat. Věřím, že k tomu pomůžou i úkoly.
Byla pro Tebe lekce moc těžká/lehká/akorát? akorát
Když jsi potřebovala, pomohl Ti kouč? ano pomohl, pokud nepomohl jeden pomohl druhý :)
Můžeme něco vylepšit? Nevím zda máte zkušenosti s krátkou přestávkou, ale já bych byla uprostřed hodiny pro 5-10min pauzu. Jen prostě napít, vstát, vyvětrat, nebo v tom volném čase se koučů zeptat na otázky, popřípadně vy(do)řešit problém. Včera se mi totiž i zdálo, že nastala tak právě po té cca hodině situace, kde spousta lidí něco řeší, někdo se ztrácí a někdo má naopak hotovo. Takto bychom se zase všechny ve stejný čas srovnaly a jely dál. Možná s tím souvisí používání papírků, které moc zatím nefungovalo, ale zase věřím, že je to dobrý nápad a je třeba si na ně zvyknout.
Chceš se nás na něco zeptat? -
Chceš nás zkritizovat? Jen do toho! možná by bylo dobré uvést na pravou míru nějakou IT hatmatilku :D Pač když některý kouč na Vás vybalí terminál a druhý konsole a pak že si mám něco zavolat, tak pro někoho kdo tyto pojmy nikdy neslyšel a je rád že právě pochopil co je příkazová řádka,tak neví která bije. Jasně, že mu to kouč pak vysvětlí co tím myslel, ale pak to může vést k nedorozumění, nebo malému zdržení :)
Díky za lekci



28. února 2019 11:32

Ano, stíhala, především díky předchozí návštěvě Hadího workshopu. Uvidím, jak se budu chytat během dalších setkání. Nicméně pokud bych nestíhala, chyba by asi byla spíše na mém přijímači :)

Během první lekce jsem rozuměla všemu, viz výše. Prakticky to samé bylo i součástí úvodu Haďáku.

Lekce byla tak akorát.

Tentokrát jsem pomoc nepotřebovala, ale pořád okolo kroužil někdo z koučů, takže v případě nouze by jistě pomohli.

Tohle je čistě subjektivní, ale otevřela bych příště více oken. Byla tam malinko sauna a vydýcháno. Asi jsme se všechny pekelně potily nad zadáními. Je ovšem možné, že většina to viděla jinak.



28. února 2019 13:28

to celé bylo hrozně chaotické, lektor byl nepřipravený a nechápala jsem hlavu ani patu a zjevně jsem nebyla sama. Nebylo by marný se na hodinu nějak připravit a netláskat tam pátý přes devátý a vysvětlit určité pojmy (int, str) k čemu to vůbec přesně je... jsme začátečníci, tohle jsou pro nás hieroglyfy



28. února 2019 18:07

Stíhala jsem díky tomu, že mám trošku základy, jinak bych asi byla trochu ztracená. Možná by bylo dobré nějak víc vysvětlit na začátku před psaním toho prvního programu, že existuje string a integer a jak se to od sebe liší a až potom ty příklady jak se to mezi sebou dá/nedá řetězit, násobit..
Pavel mohl zmínit vychytávky typu tabulátor jako našeptávač v příkazovém řádku, šipky pro historii příkazů. Nezeptat se já kouče, vůbec o nich nevím :D
Jinak to bylo fajn, koučové byli vždy nápomocní :)



28. února 2019 20:37

Ahoj, v druhej polovici som nestíhala. Asi je to aj tým, že som nebola na haďom workshope. Chvíľu mi trvalo zorientovať sa, kam mám vpisovať príkazy. Či do Atomu alebo Pythonu. Chce to hlavne cvik.

Lekce bola preto "náročnejšia"

Kouči boli výborní, keď nastal problém, hneď ho riešili.

Vyučujúci bol miestami príliž rýchly. Inak to bolo super.



28. února 2019 22:10

Ahoj, myslím, že super...bez stresu...pohoda ;)



1. března 2019 11:17

Ahoj! První lekce byla super, takový malý rozjezd, kde se všechno hezky vysvětlovalo. Vždycky když jsem měla s něčím problém, tak tam někdo byl a pomohl mi to vyřešit, takže za mě první lekce parádní :)



2. března 2019 21:57

Stranšně moc bavilo používání barevných papírků. Opravdu mě to pobavilo a drželo mi to dobrou náladu.
Ctrl šipka nahoru - to by bylo dobré příště zmínint hned na začátku, abychom příkaz nemuseli znova a znova opisovat :-).

Od půlky jsem se už vážně ztrácela v chápání co je proměnná a co ne. Viděla jsem to prvně a tak nějak chápala, ale pak pro mě bylo jednodušší opsat kód, abych se měla aspoň na co podívat a mít z čeho pochopit, co jsme to vlastně dělali.

Jo a nesmím zapomenout: Prosím pěkně rozumím, že příkazový řádek, konzole a terminál je jedno a to samé, záleží v čem pracujeme. Ale z počátku jsem měla fakt zmatek k čemu potřebujem příkazový řádek a k čemu atom (nebo jiné prostředí pro psaní kódu). A chtělo by to víc vysvětlit a možná pomaleji, že se někde v atomu uloží soubor a to je vlastně ten program. To jsem fakt byla vedle. Pak jak se vám nesepne toto, tak jste pozadu už pořád, protože se vám to v hlavě nespojuje :D.

Jinak co se týče vašeho přístupu, byl moc fajn. I pomoc od ostatních, vše se neslo ve velmi přátelském duchu i pivo bylo fajn. Klobou dolů před Vámi. No takže tedy jdu se podívat na to, co jsme to vlastně dělai ;)



3. března 2019 10:44

První lekce = totálně nadšení. Jsem strašně ráda, že jsem našla skupinu tak sympatických lidí, kteří nejen, že tohle všechno dělají ve svém volném čase, ale ještě k tomu zadarmo, což se jen tak nevidí a určitě to podpoří lidi dělat taky něco jen tak nezištně - mě tedy určitě. :)
K lekci:
Koučové super, snaží se radit jak jen to jde, jsou trpěliví, když někdo hned nechápe.
Na přednášejícím Pavlovi bylo znát, že to dělá poprvé, byl někdy trochu nervózní, ale to se časem vylepší. Možná pro příště bych ocenila víc samostatné práce - něco ukázat na projektoru a pak něco podobného samostatně vytvořit...
Poslední poznámku mám k editoru Atom - nainstalovala jsem si k němu plugin flake8 podle návodu na stránkách a dost mi to blblo. Nevím, jestli jsem to měla špatně nainstalované nebo něco, každopádně kolegyni vedle mě to blblo taky. Podle všeho to zatím potřebovat nebudem, takže bych možná doporučila smazat ten návod na instalaci flake8 pluginu ze stránek pyladies nebo tam dopsat, aby se to zatím nechalo vypnuté. :)



3. března 2019 13:29

Ahoj, středeční lekce byla super. Byla jsem předtím na hadím workshopu, takže pro mě to bylo spíš opakování, nicméně jsem měla pocit, že v klidu stíhám, všemu rozumím a lektoři i koučové jsou velmi milí a přátelští. Celkově mi atmosféra přišla velmi příjemná a těším se na příště.



3. března 2019 18:41

První lekce se mi moc líbila. Všichni byli strašně ochotní a rádi odpovídali na všechny dotazy. Je trošku škoda, že jsme se s ostatními účastnicemi kurzu na začátku lekce více neseznámily - ocenila bych aspoň malé kolečko, kdo co dělá, co ho baví atp. Je mi jasné, že si z toho stejně všichni vše nezapamatují, ale určitě by to prolomilo ledy a počáteční nervozitu :). Na začátek mi možná trochu chyběl úvod do "hantýrky" - co je Terminál nebo proč vlastně v Pythonu nic nepíšeme, ale používáme příkazový řádek. Moc se mi líbil počet trenérů a koučů a jejich zapálenost. Pokaždé, když byla potřeba se na něco zeptat nebo růžový papírek, tak ke mně hned někdo přiskočil. Co bych uvítala by byly malé pauzy - klidně 5 minut, jen se protáhnout, případně si odskočit. Za mě ale máte všichni obrovské plus, jsem strašně ráda, že můžu být součástí tohoto kurzu a komunity :). Díky ještě jednou za vybrání :).



4. března 2019 14:02

Ahoj,
kurz byl hodně rychlý a musím říct, že kdybych za sebou neměla Hadí workshop, tak bych byla úplně ztracená. Soudím aspoň podle holek, co seděly kolem mě a byla to jejich první zkušenost s Pythonem, příkazovou řádkou atd.

Pomohlo by možná rozdělit trošku hodinu na kapitoly. Něco ve smyslu, teď si ukážeme, co je to proměnná a jak ji založit, k čemu slouží atd.
Jednoduše troška teorie na úvod, abychom se zorientovaly.

Možná by bylo fajn, kdyby na začátku hodiny byla na projektoru nějaká osnova (dnes si probereme tyto kroky,...) nebo naopak shrnutí na konci (dnes jsem se naučili, co je to proměnná, jak zapnout virtuální prostředí, atd.)

Musím taky pochválit kouče, jak byli pohotoví, milí a ochotní. Je skvělé, že jich je tam tolik a stojí přímo za námi, takže můžou hned zasáhnout, když jsem bezradná :-)

Je trošku nešťastné to sezení v jedné řadě, kdy si zakrýváme navzájem projetor hlavama, tak by bylo možná užitečný, kdyby se pracovalo hlavně v horní části projektoru. Ten obsah v konzole byl úplně dole, takže to občas v lavici vypadalo jako řada topolů kymácející se ve větru :-))

Vypichuju tu moje postřehy, co mi přišlo užitečné vám sdělit a to že to jsou většinou připomínky ke zlepšení neznamená, že to nebylo úplně super! Protože bylo! Díky :)



5. března 2019 15:45

Byla jsem připravena předem, takže jsem zatím vse stihala. Libi se mi přístup pro úplné začátečníky. Je z vás všech cítit, ze nám chcete pomoct. Diky.



7. března 2019 16:12

Díky moc, z první lekce jsem byla nadšená. Všichni z organizačního týmu jste moc sympatičtí a úvod do Pythonu mě moc bavil:)
Jediné, kdy jsem se trochu sekla (stíhala jsem "opisovat" a kopírovat příkazy na svém počítači, ale už ne chápat jejich smysl) byl na konci úkol s programem, který zobrazí věk ve dnech, konkrétně s převedením věku na INT a STR. Od lektora jsem smysl tohoto postupu nepochopila, ale koučka mi pomohla:)