Hodnocení lekce

Lekce 0 – Hadí workshop

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

18. srpna 2019 10:38

Hadí workshop byl úžasný. Organizace byla skvělá. Náplň workshopu zajímavá a obsáhlá. Couchove vždycky pomohli a vysvětlili. Ten den sem si náramně užila a doporucuju všem holkam :) tohle vás chytne a nepustí.



18. srpna 2019 11:14

Nemělo to chybu. Dokonale vyvažené, dobře vysvětlené, skvely systém s papírky, užasní koučové. Skvělé prostrědí. Nevim, nedokazu najit chybu. Jo, a super jidlo :D.



18. srpna 2019 12:31

Ahoj všem, kteří to čtou! :)
Moc děkuji za čas vás všech! Workshop mě neskutečně bavil. Lektor Petr byl skvělý, jeho výklad jsem stíhala, ale určitě jsem zdaleka ne všechno pochopila - pozdější odpolední hodiny byly informacemi dost nabité a rychlé. Každopádně had fungoval bez větších zádrhelů. Koučové byli vždy po ruce a organizace mě celkově velmi mile překvapila. Jako intro pro semestrální kurz to bylo skvělé :)
Zuza



18. srpna 2019 22:40

Dobrý den,
"Hadi workshop" musím pochválit, spousta informací v hrozně krátkém čase, závěr byl teda extra sprint- velký obdiv přednášejícímu a "coachum"...
Tempo lekce v poho,jenom pro nás amatéry bych přijal na začátek více "fint" jak zrychlit pohyb v programu co jak rychleji pozměnit ,zkopirovat, vložit v programu, abych se vyhnul zdlouhavému přepisování (co mě nejvíc zdržovalo).
Ještě jednou VELKÉ díky.



19. srpna 2019 8:19

Ahoj, workshop byl skvělý, v podstatě jsem stíhala, jen ke konci se trochu zrychlovalo, tak tam už jsem měla co dělat, abych stihla opisovat, takže u toho už jsem nestačila dostatečně problém promýšlet:-))
Lekce byla pro mě akorát a kouč mi vždy při problému pomohl (ten systém s barevnými papírky je fakt skvělý).
Jediné, čemu jsem dost neporozuměla, byl "instanční proměnná?" SELF, ale vzhledem k tomu, že se zřejmě jedná o část objektového programování, nechám si to dovysvětlit od manžela:-))) (přitom se dozvím a nepochopím mnohem víc, než jsem chtěla:-((( )
Moc děkuji a už se pouštím do přihlašování na kurz.
J.



19. srpna 2019 8:36

Trochu jsem neodhadla to, že je to pro úplné začátečnice a tak jsem se dopoledne trochu nudila (což mi nevadilo, protože jsem si dělala úkoly na umimeprogramovat.cz). Odpolední programování hry mě moc bavilo a bylo super, že jsme použili uplně vše, co nám Petr říkal dopoledne. Myslím si, že Petr vysvětloval vše velmi dobře a že šlo vše dobře pochopit (teda nevím, jestli to není tím, že jsem to už znala 🤔). Workshop určitě doporučím dál, protože váš přístup je milý a na kurzu jste ochotni pomoci. Byla jsem na kurzu Pythonu na Mendelu a i když byl určený pro uplné začátečníky, tak lektor vůbec nevysvětlil co je to for cyklus, proměnná atp. a když měl někdo problém, tak se mu buď vysmál a nebo ho ignoroval a jel dál.
Sobota se mi líbila a mrzí mě, že příští semestr nezvládnu chodit na kurz, ale tak snad někdy v budoucnu. 🙂



19. srpna 2019 9:48

Ahoj všichni :)

Ano, na kurzu jsem stíhala. Možná proto, že jsem se předtím na nějaké ty základy Pythonu dívala, ale kurz mi přišel srozumitelný. Akorát bych asi uvítala více vysvětlit funkci ZIP, o to víc, že se potom používa na hada. Kouči byli ochotní, ale vzhledem k tomu, že jsem s programem moc problémů neměla, tak jsem se asi moc neptala.

Organizačne bych možná dala méně přestávek na začátku a trochu víc v druhé polovině kurzu, protože i já, i má spolusedící jsme naznali, že už máme větší problém se soustředit.

Každopádně bzl workshop super a já děkuji, že jsem se ho mohla účastnit. :)



19. srpna 2019 16:54

Dobrý den,

nejprve bych chtěla vašemu celému týmu poděkovat za super workshop. Moc se mi líbil a vzbudil ve mě zájem dozvědět se o Pythonu víc.

Tempo worshopu bylo přiměřené, líbilo se mi, že mezi námi chodili koučové, kteří mohli poradit v případě potřeby. Systém papírků zelený-žlutý-červený (růžový?) byl geniální, neboť jsme se navzájem svými dotazy nerušili a přivolat pomoc nebylo vůbec obtížné.
Petr velice hezky a srozumitelně vše vysvětloval. Obdivuji a děkuji za jeho trpělivost a snahu vše vysvětlit, což platí i pro kouče a koučky. Ohledně koučů se mi ještě moc líbilo, že se nás snažili navést ke správnému řešení, ne ho pouze oznámit, díky čemuž jsem se naučila ještě o trochu víc.

První část dne pro mě byla hodně náročná a teoretická. Dopoledne mi moc jednotlivé věci nedávaly smysl a až odpoledne to krásně začalo zapadat dohromady. Uvítala bych, kdybych na konci prvního bloku (teoretická část) dostala nějaký krátký přehled termínů, např. co je to fuknce či metoda. Nějak jsem si to nestíhala zapisovat a odpoledne mi to pak chybělo, když se nás Petr ptal.

Jediné, co mě napadá a bylo by pravděpodobně příjemné vyřešit do budoucna, je lepší ventilace místnosti. Vzhedem k teplému počasí a množství počítačů i lidí, byl v poobědových hodinách v mísnosti ne uplně příjemný vzduch. Rozumím však tomu, že ne vždy je možné tento typ problému řešit a záleží pouze na vybavenosti konkrétních prostor.

Věřím, že zkritizovat na samotném worshopu není co. Vše bylo perfektně nachystané a i nepředpokládaný problém s projektorem se vyřešil v podstatě okamžitě. Myslím, že workshop se vám velice vydařil, jen tak dál. Budu se těšit a snad se dostanu do semestrálního kurzu.

Díky všem, byli jste skvělí.

M



19. srpna 2019 20:40

Milé dámy z pyLadies - děkuji že jste mi umožnili zúčastnit se takového skvělého Workshopu jako byl ten Váš. Koučové a koučky byli vždy po ruce když jsem zrovna potřeboval. Lektor Petr bravurně odpovídal na všechny typy otázek ( bohužel i na ty hloupé odemně tak snad to nějak přežil ve zdraví. Tímto ho pozdravuji. Lekce pro mě byla opravdu těžká, nevím jak ostatní, ale pokud člověk neví co čekat docela ho to zaskočí - o to dostane větší povědomí jak takový jednoduchý program může vypadat. A ne nerozuměl jsem všemu a už nevím čemu všemu jsem nerozuměl. A asi bych nic neměnil, možná pro ještě lepší motivaci bych na začátku ukázal co všechno ten python vlastně dokáže, kde všude se používá atd ( popřípadě jak takový složitý program vypadá v kodu. Díky moc a snad se brzo uvidíme.



20. srpna 2019 9:18

Ahoj, předem díky za zorganizování workshopu. Je hrozně fajn, že jsou lidi, kteří do toho investují..čas, energii, nadšení :)

Tempo bylo přiměřené,někdy spíš pomalejší, hlavně dopoledne, kdy nám Petr vše polopatě vysvětloval. Ale líbilo se mi, že jsem věděla, co a jak.
Odpoledne, když jsme programovali hada, tak to tam byly věci, které šly mimo mě. Dost často jsme přepisovali části kódu a chvílema mi to přišlo zbytečný, proč zabrušovat tak daleko, když tomu stejně nerozumíme. Když jsme si části toho kódu vysvětlili, už to bylo lepší. Jednotlivostem jsem jakž takž rozumněla. Nakonec byla zábava podívat se i na něco pro mě složitějšího.

Celkově to hodnotím kladně a teď mě bohužel nenapadá nic, co bych vám vytkla :) Když jsem měla dotaz, kouči přiběhli a pomohli. Takže bezva, teším se na pokračování v září.



20. srpna 2019 17:24

Do té doby, než se začal programovat had, jsem rozuměla dobře. Pak se zrychlilo a už jsem úplně nestíhala.
Ale celkově jsem byla nadšená. Zejména lektor má neuvěřitelný dar učit a nadchnout pro látku. Takže velmi příjemně strávená sobota, děkuji!



20. srpna 2019 20:41

Předně bych moc chtěla poděkovat za parádní workshop, který předčil má očekávání a zanechal ve mně samé pozitivní dojmy.

Celý den utekl jako voda a to nejen díky skvělé organizaci, ale samozřejmě i díky bohatému občerstvení :)

K samotnému workshopu, co by šlo vylepšit:


  • Z úvodního mailu jsem úplně nepochopila, co vše si mám sama nastavit a připravit.

  • Tempo bylo mírně svižnější, osobně bych potřebovala více času, aby vše zapadlo na své místo, ale chápu, že bylo třeba probrat hodně konceptů, které byly třeba k hadovi.

  • Koučové byli všichni skvělí, ale někteří skvělejší. Ocenila jsem především, když mi dali nějakou obecnou radu jak pracovat lépe, čeho se vyvarovat, co vylepšit, abych nemusela červené postity do budoucna lepit tak často.

  • Barva postitů – žlutá byla v podstatě jen vybledlá zelená, hrozně se pletly.

  • Jako totální nováček bych velmi ocenila při úvodu nějaké obecné rady jak pracovat s příkazovým řádkem (jak opakovat příkazy), jaká okna zavírat, jaká okna rozhodně nezavírat, jak poznat co je špatně a jak pracovat efektivněji. Toto mě zdržovalo asi nejvíce, na rozdíl úpravy samotného kódu a překlepů.

Co není třeba vylepšovat:


  • Lektor Petr byl úžasňácký, prosím, moc ho pochvalte. Vysvětloval srozumitelně, uměl zapojit i nás a přimět nás přemýšlet a přinést vlastní nápady. Občas jsem se i zapomněla a měla pocit, že něco sama programuju :)

  • Je super, že jsou všechny materiály k dispozici na webu

  • Jídlo

  • Místo konání

  • Atmosféra

Ještě jednou díky všem!