Hodnocení lekce

Lekce 9 – Vlákna

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

30. května 2019 19:59

Srozumitelne, ale nedokazu si predstavit, ze bych to ted dokazala pouzit.



30. května 2019 20:53

Dnešní hodina byla dobrá, bavila mě. Jen jsem se těšila že budeme primárně probírat AsyncIO, tak snad ještě na něj zbude čas v budoucnu.



31. května 2019 7:49

Vlákna a procesy byly zábavné, protože jsme zase něco musely vymyslet a naprogramovat. Při asynchronním programování jsem už trochu spala, asi jsem synchronní typ.



31. května 2019 15:57

Jsem ráda za živou ukázku rozdílů mezi procesy a vlákny. To, že se nestihlo asyncIO, mne až tak nemrzí (využívám to na jiném projektu), ale to, o čem Luboš říkal "bylo to tady 40 let a jen tak nezmizí" mi chybělo. Pokaždé, když se skrz python dokopeme do něčeho z dějin počítačů obecně, mám z toho hroznou radost. Všechno tedy fajn. Těším se na další!



2. června 2019 13:00

Ahoj, téma ma veľmi zaujala, keďže iste treba uvažovať, ako napísať kód tak, aby prebehol čím skôr. Ak si však správne pamätám, bolo povedané, že existujú aj lepšie spôsoby ako na to. To by ma celkom zaujímalo ako inak sa dá docieliť, aby bol kód efektívny aj ako nejaká samostatná téma. Lekcia ako taká ma bavila, bol tam aj priestor k premýšľaniu (úlohy), len som asi potrebovala viac času jednak pri samotnom vysvetlení úlohy (čo máme nakódovať) ako aj pri napísaní toho kódu (nepochopila som hneď na prvý krát, ako funguje to vytvorenie vláken).



5. června 2019 13:47

Zase hezky připravená lekce. Díky! :-)
Jen si teda nedokážu představit, kdy a jestli něco z toho použiju. Přišlo mi to hodně abstraktní. Nějak mi uniklo, co vlastně program dělá (ten s tím PEPS)... Jinak mi trochu vadilo, že se přepisoval kód a nezůstaly mi soubory pro peps vlákna, peps procesy, mocniny vlákna a mocniny procesy. Jako někdy chápu, že se přepsáním dostaneme dál a naučíme se něco nového, ale tady mi to nepřišlo.



6. června 2019 19:53

Dekuji za dalsi nazornou hodinu :)



13. června 2019 18:03

Nevěděla jsem, že to parametrů je možné dát list :-)

Na mě to bylo prostě rychlé, ale je to moje chyba. Nezvládla jsem si prostudovat materiály předem. Když jesm měla během lekce možnost chvíli koukat do materiálů a v klidu nad tím podumat, bylo jasné, co se děje.

"Zygon War" lol :-D

Díky za třešně, miluju třešně, třešně jsou nej <3

Jak to, že jsem cnb.py měla česky, a Luboš během lekce anglicky? Nakonec to bylo v pohodě, ale možná došlo ke zbytečné panice.

A vůbec pojmenovávání CZ/EN - preferovala bych pojmenovávání v angličtině, abych se netrápila, když si snažím dogůglit nějaké věci sama, a musím někdy přemýšlet, co se jak jmenuje.