Hodnocení lekce

Lekce 2 – Scraping

Zpět na seznam lekcí

Odkaz pro přidání zpětné vazby dostaneš od organizátorky.

11. dubna 2019 21:46

Dneska jel Luboš dost rychle :-D Ale stíhala jsem a chápala všechno, bavilo mě to, hezky vše vysvětleno i dodatečné otázky.



11. dubna 2019 22:03

Moc se mi líbí způsob, jakým Lubomír vede hodinu a vše trpělivě vysvětluje. Pro mě bylo tempo akorát a vše jsem stíhala. Dneska jsem ráda, že nám něco zbylo i na domácí úkol a budu si to moct ještě víc procvičit.



11. dubna 2019 22:34

Prvních 90 minut jsem stíhala, pak už se to nějak prudce zrychlilo.

Bylo pro mne docela náročné sledovat v závěru přepisování kousků kódu na různých místech funkcí, chápala jsem jednotlivé kroky, ale nesesmolila bych to.

Lekce byla celkem rychlá, ale protože bylo dost vzduchu, dalo se to vnímat :-)

Koučové jsou miláčci <3

Vylepšit? Z minula moc oceňuju materiály k hodině předem. Snažila jsem si je jeden večer projít, abych nebyla tak mimo jako minule, a dost mi to pomohlo.

Děkuju!



12. dubna 2019 6:39

Na mě to dnes bylo spíš pomalejší
Úloha, kterou jsme řešili, byla pěkná
Kouči mi pomáhali, když jsem si vymyslela něco navíc nebo něco jinak, za to dík



12. dubna 2019 6:58

Dnešní hodina byla úplně bombová! Ani se mi nezdálo, že by se někam spěchalo, tempo na mě bylo akorát, svižné a příjemně stačící na zadýchání mozku. Super výklad a moc se mi líbí přátelský a uvolněný přístup a to, že se člověk u hodiny i zasměje.
Taky je super práce s "reálnými" daty!



12. dubna 2019 7:15

Super, musím říct že tato hodina se mi líbila ještě víc než ta předtím. Moc pěkně vysvětlené. :)



12. dubna 2019 9:45

Na mně to bylo moc rychlé. Fakt moc rychlé! Nestíhala jsem opisovat :-(
Pokud jsem opisovala, Luboš začal něco vysvětlovat(občas i přepínat obrazovky) a buď jsem mohla poslouchat, abych to aspoň trochu pochopila a tím pádem jsem nestihla vše opsat a ztrácela jsem se. Nebo jsem opisovala a neměla tušení, co to dělá (popř. se přepla obrazovka a opět jsem se ztratila). Občas se něco smazalo, přesunulo nebo přepsalo, ale nestíhala jsem sledovat, co přesně to bylo (a pak to dohromady nefungovalo, když jsem nějakou věc nezměnila). Téma bylo zajímavé, lekce byla moc hezky vystavěná (kroky na sebe krásně navazovaly a byly i hezky vysvětlené), ale ta rychlost pro mě byla vražedná.
nicméně pokud jsem něco potřebovala, vždy někdo přiskočil a pomohl mi.



12. dubna 2019 10:33

Obsahově mě lekce moc baví, taky mi přijde moc fajn, jak to Petr vysvětluje, plus kdykoliv se někdo něco doptá, dovysvětlí, takže se to i mně osobně líp spojí nebo v tom začnu vidět víc souvislostí.
Koučové jsou velmi nápomocní, to je též super.
Jen byla lekce opravdu moc rychlá. Petr zároveň píše kód, zároveň vysvětluje, já stěží stíhám přepisovat a než stihnu přepsat všechno, kód už rozbíhá a vrací výsledky. Ráda bych napsala kus kódu, dozvěděla se, co dělá (a byla schopna to i nějak pochopit) a potom zas šla dál a až nakonec prográmek spustila.



12. dubna 2019 20:34

Ahoj,

hodina byla skvele pripravena, tak akorat. Libilo se mi, ze jsme cekali, az bude mit vetsina hotovo, protoze jsem si mohla znovu v mezicase projit to, co jsem napsala a zamyslet se nad tim. Kdyz jsem nestihala, tak se pockalo, az dopisu.
Taky velmi ocenuji, ze jsme dostali sanci se pripravit.
Moc dekuju Pavlovi za pomoc v hodine.

Bude Erik nekdy hlavni kouc?
S.



13. dubna 2019 11:35

Lubos ako lektor opat raz nesklamal, tempo bolo ocosi sviznejsie, ale pri takejto naplni lekcie je to velmi narocne odhadnut, obzvlast ked je Python znamy tym, ze na vsetko uz existuje metoda/atribut, treba ho iba najst :D.
Webove veci som v Pythone nikdy nerobil, takze opat raz nieco nove a zaujimave (diky za ten krasny priklad s wikipediou ;)). Na druhu stranu, moznoze sme si mohli web scraping nechat na nejaku neskorsiu lekciu, niektore ucastnicky mozno videli HTML v takej miere do akej sme sa nim zaoberali po prvy raz, povedzme si narovinu, ze uz aj to HTML vyzaduje pozvolny proces absorbcie :D a ist ho hned spracovavat moze byt narocnejsie na vnimanie. Nemyslim si, ze odprezentovat latku islo lepsie, nez ako to dokazal Lubos :).



13. dubna 2019 19:56

Páčilo sa mi, že som lepšie pochopila aj význam knihovny requests, len by som lektora chcela poprosiť, že keď ide pozmeniť kód na obrazovke (a špeciálne ak je to na viacerých miestach), aby to nerobil príliš rýchlo, v iných úsekoch hodiny si na rýchlosť dal pozor. Cieľ hodiny bol vtipný :-)



15. dubna 2019 7:38

Výklad byl srozumitelný a plný vtipů :) Měly jsme dost času na samostatnou práci, poté následovala ukázka, jak měl kód vypadat. Kdo nestíhal, dostalo se mu pomoci. Díky za skvělou hodinu a domácí úkol :)
Iva